ACI marina Rovinj nominirana za prestižnu nagradu

6. kolovoza 2020.

Foto: ACI

Nakon što joj je prošle godine pripala prestižna titula Marina No.1, ACI marina Rovinj nominirana je za nagradu najbolje marine - The Best Superyacht Marina Award 2020. Nagradom koja se dodjeljuje u sklopu globalnog programa nagrađivanja Superyacht Business Awards odaje se priznanje izvrsnosti usluge u nautičkom turizmu.

Kao suvremena marina jedinstvenog dizajna i najnovijih tehnoloških rješenja, ACI marina Rovinj pruža bogat sadržaj i kvalitetu usluge, čime je pozicionirana u sam vrh svjetskoga nautičkog turizma. Nautička izvrsnost potvrđena je i kategorizacijom od pet sidara, koja se dodjeljuje marinama najviše kategorije.

Kako bi odabrali najbolju marinu, čak više od 15.000 kapetana i članova posade ocjenjuje iskustvo boravka te uslugu koju marine pružaju svojim gostima i vlasnicima. Uz opremu, sadržaje, društvene programe i usluge, neki od kriterija koji se uzimaju u obzir pri glasanju za The Best Superyacht Marina Award, pod kategorijom Best marina:  Adriatic, jesu lokacija marine, dostupnost, sigurnost, zaštita okoliša te value for money.

Upravo ACI marina Rovinj sa svojim sadržajima i kvalitetom usluge postiže optimalan omjer pružene usluge za cijenu. Iz ove marine pruža se neponovljivi pogled na pitoresknu staru gradsku jezgru, a u neposrednoj blizini marine nalazi se jedna od najljepših mediteranskih park-šuma Zlatni rt. Marina na raspolaganju za svoje goste ima prostranu teretanu, wellness te bazene u sklopu Grand hotela Park. Uz brojne specijalizirane usluge, također nudi uslugu pražnjenja crnih i sivih tankova te servisiranja plovila, a domaćin je i mnogih regata, među kojima i svjetski poznate Adris RC 44. Također, ACI posjeduje certifikat ISO 9001 i nositelj je plave zastave za ACI marinu Rovinj, što je u skladu s odgovornim načinom poslovanja te zaštitom mora i okoliša.

"ACI kao najveći sustav marina i nositelj nautičkog turizma usmjerava stalne napore i ulaganja u promociju nautičkog turizma i pozicioniranje Hrvatske na nautičkoj karti svijeta. Kontinuiranim podizanjem kvalitete marina te unaprjeđenjem pratećih sadržaja pridonosimo kvaliteti nautičke, ali i hrvatske turističke ponude, zbog čega nas iznimno veseli ova nominacija", izjavio je predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić.

U Hrvatskoj se već sada nalazi 40 posto svjetske čarterske flote, a ACI dodatnim pogodnostima nastavlja s promocijom Hrvatske kao nautičke destinacije. Neizostavan dio poslovanja čine i ulaganja, a upravo je ACI marina Rovinj najveća investicija u povijesti ACI-ja te jedna od najvećih u nautičkom turizmu u Hrvatskoj, u koju je uloženo više od 150 milijuna kuna.

 

P.hr/I.B.