Adacta - stručnjaci za digitalni iskorak tvrtki

6. kolovoza 2019.

Adacta Grupa, osnovana 1989. u Ljubljani, posluje osim Slovenije i u Rusiji, Njemačkoj, Češkoj, Cipru, Srbiji i Hrvatskoj. Vodeći su regionalni Microsoft Dynamics i Qlik partner, a njihovih 500 stručnjaka, od kojih osamdesetak u Hrvatskoj, rade na uvođenju računalnih rješenja te poslovno savjetuju. Kako je sve više tvrtki koje upravo u digitalizaciji vide priliku za jačanje konkurentnosti i smanjivanju troškova poslovanja, mnogi kreću u takve projekte. Adacta posluje na trižištu regije, no dobar dio prihoda dolazi i iz inozemstva i taj udio stalno raste.

Za upravljanje talentima Adacta odnedavno sama koristi rješenje koje nudi i svojim klijentima CornerstoneOnDemand. Kako je najveći izazov tvrtkama regrutiranje  - to je prvi modul koji se implementira u sustavu. Do kraja ove godine uvode se moduli učenja i razvoja, pa klijenti mogu očekivati i to u ponudi.

Inače budućnost Adacte kreće prema implementaciji umjetne inteligencije, strojnog učenja i napredne analitike. Prvi projekti su već odrađeni i već je izračunato koliki je povrat investicije na ta ulaganja.

Ako planirate uvođenje umjetne inteligencije u svoje poslovanje, pravo je vrijeme za razmišljanje o tome. No, kako kažu u Adacti, potrebno je dobro razmisliti gdje i kako u vlastitom poslovanju iskoristiti tu priliku.

Krešimir Sočković