Najbolji biciklisti na utrci u Velom Lošinju

9. svibnja 2019.

Foto: Downhill Lošinj

Biciklistički spust International Dhi UCI Class 1 Race – Downhill Lošinj održat će se u Velom Lošinju od 10. do 12. svibnja. Nakon prošlogodišnjeg spektakla, ekstremnog svjetskog biciklističkog natjecanja „Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj, koje je pratilo više od pet tisuća posjetitelja te više od pet milijuna popratilo putem brojnih medijskih platformi, ove nas godine očekuje Internacionalna utrka kao najava za Svjetsku utrku 9. i 10. svibnja 2020. godine. Iako na istoj trasi koja je inače predviđena za utrke u Svjetskom kupu, ove se godine očekuje lakša te kraća staza, prilagođena širem krugu natjecatelja: seniori, juniori i veterani.

U organizaciji Atletskog kluba Lošinj i Mountain bike kluba Trbovlje i ove se godine očekuju brojni gledatelji, mediji i natjecatelji iz cijelog svijeta. Prošlogodišnji Svjetski kup na Lošinju biciklistička je utrka najvišeg ranga održana u Hrvatskoj, a Lošinj, Kvarner i Hrvatska time su se pozicionirali na svjetsku kartu brdskog biciklizma.

Ekstremno biciklističko natjecanje ili spust 'Downhill' nastalo iz proljetnih treninga slovenskih biciklista. Prva utrka u MTB spustu održana je na Lošinju u svibnju 2013. godine, na ideju organizatora MTB Trbovlje, a u organizaciju se zatim uključio AK Lošinj.

Foto: Downhill Lošinj

P.hr/J.V.