Torbe Chic IB totalno drukčije od drugih

30. kolovoza 2019.

Foto: Chic IB

Engleska vladarica Elizabeta II. u javnosti se nikada ne pojavljuje bez svoje omiljene torbice, a u svojoj bogatoj kolekciji ima čak više od 200 modela. Kolika se važnost pridaje tome modnom dodatku, dovoljno govori i činjenica da su autori Phil Dampier i Ashley Walton objavili knjigu Što se nalazi u kraljičinoj torbi i ostale kraljevske tajne, te svijetu otkrili kako kraljica uvijek ima malo zrcalo, ruž, mint-bombone, naočale za čitanje i nalivpero.

Ljubav žene i njezine torbice nije strani pojam ni neokrunjenim glavama. To je i službeno potvrđeno u istraživanju portala Saveme4later.com od prije nekoliko godina u kojem je sudjelovalo 2000 žena, a u kojem je svaka četvrta žena priznala kako najviše uživa u kupnji upravo torbe. A nema većeg zadovoljstva ako se u vašoj kolekciji pronađe torba koja je posebna i odražava vas baš onakvima kakvi jeste. Takve totalno drukčije torbe nose potpis brenda Chic IB i odgovaraju svim ženama koje vole biti posebne i osjećati se jedinstveno u svojoj koži. 

Chic IB-mala foto

Dizajnerica i osnivačica brenda Chic IB Ivana Bičanić osmislila je maštovite i originalne torbice: izrađene su od brodskog skaja, jako kvalitetnoga, čvrstog, a opet mekanoga i otpornog na vodu. A kako bi se dobio poseban štih, brodski se skaj kombinira detaljima prirodne kože, vune te ostalih ukrasa i dodataka. Zanimljivo je da se one ne zagrijavaju na suncu i zadržavaju postojanu boju, a također i to da sve torbe imaju ručke u obliku lanca. Print-torbe pak nastaju tako da umjetnica Alessia Cortezi Šarunić naslika na platnu ono što Ivana zamisli te se ta slika otisne na skaj i izrađuje torba. Sve torbice se izrađuju ručno, a strogo se pazi da svaki detalj bude napravljen baš kako treba.

"Torbice su za mene najvažniji modni detalj koji podigne svaku modnu kombinaciju na višu razinu. Jednostavno ih obožavam! Izrađivala sam ih u tinejdžerskim danima, a i poklanjala ih prijateljicama. Nakon života u inozemstvu i stvaranja svoje obitelji, shvatila sam da je došlo vrijeme da se posvetim svojoj ljubavi - izradi torbica“, kaže ova zadarska dizajnerica koja inspiraciju za torbice nalazi svugdje oko sebe, a najviše na putovanjima i zemljama koje je posjetila.

Chic IB cura

Ulazak u samostalne poduzetničke vode nikad nije jednostavan, pa tako ni za ovu ekonomisticu po struci, koja ističe kako uvijek ima izazova koje treba odraditi, ali treba biti uporan i dosljedan. A kada znaš točno što želiš, sve se to posloži u jednu lijepu priču.

"Veliku podršku imam od svoje obitelji i supruga, tako da idem naprijed, u realizaciju novih ciljeva", kaže Ivana koja kao vrata za proboj svojih torbica prema klijenticama koristi oglašavanje na društvenim mrežama, a ima i web-stranicu i webshop putem kojih su torbice dostupne ženama diljem svijeta.

"Imamo mnogo planova za daljnje poslovanje. Mogu vam samo reći kako su novi modeli torbica u izradi" , otkriva na kraju Ivana.

Ilijana Grgić