Croatia Airlines pojačava svoju flotu s dva zrakoplova

24. veljače 2020.

foto: Croatia Airlines

Croatia Airlines je predstavio nove međunarodne linije Zagreb-Sofija i Zagreb-Podgorica. Redoviti međunarodni letovi iz Zagreba za Sofiju započet će 1. svibnja do kraja listopada ove godine i to tri puta tjedno. Međunarodni letovi na liniji Zagreb-Podgorica započet će 3. svibnja, također tri puta tjedno. "Time proširujemo mrežu naših destinacija na 40, u 26 država u kojima smo prisutni kao prijevoznik", rekao je predsjednik Uprave Jasmin Bajić. Dodao je kako osim potražnje očekuje da će te linije doprinijeti i linijama prema zapadu, osiguravajući transferni promet.

"Ovo je događaj bitan za obje zemlje. Važan je ne samo za povezivanje dva grada, važan je i za povezivanje naših naroda i naših nacionalnih zajednica", rekao je crnogorski veleposlanik u Hrvatskoj Boro Vučinić.

Bugarska veleposlanica u Hrvatskoj Genka Vasileva Georgieva rekla je kako je linija za Sofiju važna zbog boljeg povezivanja s europskim tržištem i Europskom unijom i boljeg upoznavanja dvaju prijateljskih naroda.

U ovogodišnju sezonu Croatia Airlines ulazi s jednim zrakoplovom više u odnosu na lanjsku te se potkraj ožujka u flotu uključuje Airbus 319 sa 150 sjedala, a krajem travnja i dodatni zrakoplov Dash 8-Q400 sa 76 sjedala, koji će biti podrška za slučajeve neplaniranih poremećaja u prometu.

Manje rezervacija zbog koronavirusa

Glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić rekao je kako po pitanju strateških partnera nema nikakvih novih informacija te kako će se to saznati najranije u lipnju, kada o tome odluči Vlada.

Dozajnerica Ivana Ivanković predstavila je nove kompanijske vizuale "Vežite se, polijećemo", "Duplo bolja usluga" i "U oba smjera". Novi vizuali upotrebljavat će se tijekom ove godine u promotivnim akcijama.

U Croatia Airlinesu kažu kako ne osjećaju značajan ujtecaj epidemije koronavirusa na poslovanje. Prvi čovjek Croatia Airlinesa kaže kako se možda manje osjeti u Croatia Airlinesu, ali u Europi u drugim kompanijama značajnije se osjeti taj veliki problem. "Mi u rezervacijama za treći mjesec osjećamo utjecaj, s obzirom da je nešto slabiji nego prethodnih godina. Međutim, do sada smo tijekom ove godine jedan posto iznad ostvarenja prethodne tako da još uvijek nismo u većoj mjeri zahvaćeni", zaključio je Jasmin Bajić.

P.hr/Hina