Croatia Airlines nastavlja suradnju sa Sabreom

12. kolovoza 2019.

Foto: CroatiaAirlines /A.Grubelic

Croatia Airlines i Sabre Corporation danas su produžili višegodišnje partnerstvo te će domaći avioprijevoznik početi koristiti Sabreov AirVision Revenue Optimizer, rješenje za optimizaciju prihoda u zrakoplovnoj industriji, priopćeno je u ponedjeljak iz Croatia Airlinesa. Hrvatski nacionalni avioprijevoznik posljednje je četiri godine koristio Sabreove proizvode za upravljanje prihodima i tarifama.

Sabreovo rješenje za optimizaciju prihoda omogućuje cjelovit pristup predviđanju, analizi i optimizaciji izvora prihoda, i to pregledom ukupnih prihoda za svaki let, svako tržište te svaki datum putovanja u stvarnom vremenu. Namijenjeno je optimizaciji postojeće infrastrukture avioprijevoznika i upravljanju podatkovnim spremnicima kojima kompanija raspolaže, kaže se u priopćenju. Dodaje se kako je srž holističke tehnologije Revenue Optimizer, rješenje za upravljanje prihodima u stvarnom vremenu, koje preko pametne podrške procesu odlučivanja preporučuje dostupnost proizvoda tako što segmentira i predviđa korisničke odluke na temelju potražnje i kompetitivne inteligencije.

Prema Sabreovim istraživanjima, Revenue Optimizer može povećati prihode do pet posto i znatno smanjiti vrijeme obrade letova, kažu u Croatia Airlinesu. Revenue Optimizer nudi analizu podataka u realnom vremenu jednostavnom integracijom s bazama podataka, troškovima i rješenjima za optimizaciju određivanja cijena. Rješenju je komplementaran Sabreov AirVision Revenue Integrity, koji avioprijevozniku omogućuje dodatne prihode tako što ograničava izradu problematičnih rezervacija i olakšava njihovo uočavanje, čime se povećava iskoristivost putničkih sjedala u zrakoplovima.

"Ključno je zaštititi prihode određivanjem odgovarajućih cijena i povećanjem broja prodanih sjedala. Sabreova vrhunska rješenja za optimizaciju prihoda veoma su važna za ostvarenje tog cilja i pružaju nam izniman uvid u korisničku potražnju, konkurentsko okružje i mnoge druge čimbenike", izjavio je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

Potpredsjednik Uprave za prodaju Sabre Travel Solutionsa za Europu Alessandro Ciancimino pak kaže kako nije tajna da je komercijalno zrakoplovstvo izrazito konkurentna poslovna grana te da su marže vrlo male. "Za dugoročni uspjeh avioprijevoznika važno je iskoristiti svaku mogućnost za pametno povećanje prihoda", dodaje on.

Hina, P.hr