Croatia Airlines produžila suradnju s Lufthansom Technik

29. srpnja 2019.

Foto: Lufthansa Technik

Croatia Airlines produžio je dva dugotrajna ugovora s Lufthansom Technik, jednom od najvećih svjetskih kompanija na području tehničkog održavanja zrakoplova, a riječ je o ugovorima koji se odnose na podršku floti zrakoplova Airbus Croatia Airlinesa, objavila je Uprava domaće aviokompanije. Ugovor o podršci za sve komponente produžen je na razdoblje od sedam godina, a ugovor koji pokriva pomoćne pogonske jedinice na pet godina. Također, Croatia Airlines postaje korisnik digitalne platforme Aviatar društva Lufthansa Technik.

Tehnički direktor Croatia Airlinesa Davor Bujan rekao je prigodom produženja ugovora da je Croatia Airlines prepoznat u svijetu kao sigurni avioprijevoznik, i to zahvaljujući visokoj stručnosti zrakoplovno-tehničkog osoblja. "Produženje ugovora s Lufthansom Technik još je jedna potvrda izvrsnih odnosa s našim dugogodišnjim partnerom i vjerujem da će se naša suradnja i dalje razvijati na obostranu korist i korist putnika", istaknuo je Bujan.

Viši izvršni rukovoditelj prodaje Lufthanse Technik za Europu Jens Henningsen naglasio je da je produženjem ugovora Croatia Airlines ponovno pokazao dugogodišnje povjerenje u Lufthansu Technik. "Godine 2017. proslavili smo 25 godina partnerstva i nastavljamo blisku suradnju radi ostvarivanja najvišeg stupnja pouzdanosti, učinka i sigurnosti", kaže Henningsen.

Korištenjem platforme Aviatar, neovisne i otvorene digitalne platforme Lufthanse Technik, namijenjene zrakoplovnom sektoru koja sadrži odabrane proizvode i rješenja, Croatia Airlines dodatno će povećati pouzdanost i dostupnost svojih zrakoplova. Lufthansa Technik partner je u održavanju zrakoplova našeg avioprijevoznika još od 1992. godine kada je, na temelju ugovora o integriranoj tehničkoj podršci, počela pružati podršku floti Boeinga 737. 

Hina, P.hr