Upravljanje HR-om: Kako dobiti puno za malo novca

24. lipnja 2019.

Foto: Shutterstock

Mikro i male tvrtke, a često i one srednje, nemaju dovoljno kapaciteta i mogućnosti za osnivanje i pokretanje svog odjela ili sektora za upravljanje ljudskim resursima. No, ovo ne znači da one nemaju za time i potrebu i da ljudski resursi ne predstavljaju ključan element njihovog razvoja i rasta. 

U situacijama kad tvrtka nema novca za dulji angažman stručnjaka za upravljanje ljudskim resursima, u pomoć stiže tehnologija. Na tržištu je na raspolaganju nekoliko aplikacija s jednostavnim sučeljem, koje vam mogu pružiti barem dio podrške koju biste dobili angažmanom HR konzultanta, osobe na plaći u tvrtki ili cijelog odjela tvrtke koji bi se time bavio.

Aplikacijama se može upravljati registrom zaposlenika i evidencijama, uz podatke o obukama i karijeri unutar tvrtke, ali i regrutiranjem - od objave oglasa, prijave kandidata, kontroliranog pozivanja kandidata na testiranja i razgovor, pa sve do odabira.

Postoje i aplikacije za procjenu učinaka, postavljanje ciljeva i njihovu ocjenu te opise radnih mjesta. Jednako tako postoje aplikacije za obračune i isplate plaća, ali i aplikacijski portal za zaposlenike koji osigurava dostavu isplatnih listića i rješenja te druge izvještaje i obavijesti za zaposlenike. Isplati se istražiti.

Krešimir Sočković