Eclectiform - neobičan dizajn odjeće i modnih dodatka

31. svibnja 2019.

Eclectiform naziv je nove modne kuće, koja se bavi proizvodnjom odjeće i modnih dodataka za domaće i inozemno tržište.

U poduzetničke vode modna i tekstilna dizajnerica Martina Križanić krenula je sredinom prošle godine i to nakon godina provedenih u akademskom svijetu.  Hrvatskoj se prestavila putem vlastite modne kuće Eclectiform, male obiteljske manufakture, gdje na jedinstven način nudi neobičan dizajn modnih dodatka, ali i odjeće kako za domaće tako i za inozemno tržište.

Zanimljivo je da je prije ulaska u samostalne poduzetničeke vode, na Tekstilno-tehnološkom fakultetu s grupom studenata osnovala studentsku poduzetničku zadrugu, pa je i tako na jedan način skupljala iskustva iz poduzetništva. Sve poslove obavlja vlasnica u svom malom prostoru gdje nastaju svi njezini proizvodi.

Za svoje proizvode kaže da njeguju dizajnersku estetiku utemeljenu na modularnosti, funkcionalnosti, eklekticizmu, kvaliteti i etičnosti. Svoju odjeću i modne dodatke prodaje u više zemalja, a, kako bi nastavila dalje razvijati svoju ponudu, trenuto je u potrazi za koperantom koji bi za nju obavljao usluge šivanja odjevnih predmeta.  

 

Ilijana Grgić