Festival novih tehnologija u Zagrebu

11. lipnja 2019.

Foto: Brave New World

HUB385 centar znanja i inovacija iz Zagreba četvrtu godinu zaredom organizira festival novih tehnologija Brave New World (BNW), koji će se održati od 13. do 15. lipnja. Svi oni koji želi obogatiti svoje znanje o tehnologijama budućnosti i poslušati neke od uspješnih priča domaćeg poduzetništva, znanosti i tehnologije dobrodošli su na ovom festivalu.

Brave New World jest regionalni tehnološki festival koji nudi tehnološkim entuzijastima, inženjerima i svima zainteresiranima mogućnost besplatne edukacije i upoznavanje s tehnološkim izazovima budućnosti. Ove godine naglasak je na tri teme: FinTechu, umjetnoj inteligenciji i internetu stvari (IoT).

Tijekom tri dana festivala sudionici će imati priliku sudjelovati na dvadesetak besplatnih radionica za djecu i odrasle, prijaviti se na izbor za naj-robota i osvojiti vrijedne nagrade, pogledati izložbu električnih vozila i okušati se u vožnji nekih od njih, besplatno isprobati najnovije videoigre i igre virtualne realnosti te poslušati predavanja.

Ove godine, u sklopu BNW-a, posjetitelji će uz ostalo imati priliku čuti i o prvome hrvatskom biciklu na vodik, robotu koji će uskoro postati asistent kirurzima pri operacijama te čuti iskustva startupova koji su se okušali na američkom tržištu. Sva događanja u sklopu festivala, koji se održava u sjedištu HUB-a385 u Petračićevoj ulici u Zagrebu, besplatna su i otvorena za javnost. 

P.hr/K. Sočković