Fortenova prodala Osijek Koteksu Projektgradnju

17. rujna 2020.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Fortenova grupa i Osijek Koteks finalizirali su ugovor kojim Osijek Koteks preuzima kompaniju Projektgradnja plus, ističe se u priopćenju Fortenova grupe, gdje se ne navodi kolika je vrijednost same transakcije. Osijek Koteks izabran je kao najbolji ponuditelj u procesu prodaje, u kojem je Deloitte sudjelovao kao savjetnik. Inače, Projektgradnja potpisuje neke od najvećih i najzahtjevnijih građevinskih projekata u Hrvatskoj, a profilirana je za izvođenje svih vrsta građevinskih radova. U protekle četiri i pol godine Projektgradnja je izvela 69 projekata vrijednosti veće od 173 milijuna eura.

Otkad je prije otprilike godinu dana pokrenula proces prodaje, Fortenova grupa prodala je i svoje ovisno društvo Rivijera, koje upravlja kampom Triestina u Ičićima kod Opatije te manjinske udjele u kompanijama ID Riva Tours i Gulliver travel. ID Riva Tours njemački je operator koji organizira izlete u Hrvatskoj i ima urede u Poreču, Žminju, Rijeci, Zadru i Trogiru, a Gulliver travel jedna je od vodećih hrvatskih kompanija za destinacijski menadžment, u većinskom vlasništvu globalnoga turističkog operatora TUI-ja.

"Kad je o Fortenova grupi riječ, te četiri transakcije, zajedno s ostalima za koje očekujemo da ćemo ih realizirati u predstojećim mjesecima, Grupi omogućavaju postizanje napretka u ostvarivanju već najavljenog fokusa na trima temeljnim poslovnim područjima – maloprodaji, prehrani i poljoprivredi. Cilj je izoštriti fokus na ta tri poslovna područja i imati sveukupno manje kompleksnu grupaciju, što će nam omogućiti ostvarivanje boljeg povrata u budućnosti", rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe te naglasio važnost fokusiranja kompanije na temeljne djelatnosti.

 

P.hr/I.G.