Forum zagrebačkih ugostitelja: Što ponuditi dužnosnicima EU-a?

7. studenoga 2019.

Foto: Forum zagrebačkih ugostitelja

U  zagrebačkom hotelu Esplanade održat će se Forum zagrebačkih ugostitelja, koji će osim ugostitelja okupiti i menadžere i poduzetnike iz povezanih struka, državne i gradske dužnosnike, razne dionike te sve koji znanjem mogu doprinijeti poboljšanju ponude i rješavanju problema s kojima se susreću ugostitelji. Cilj Foruma je sagledati stanje u zagrebačkom i hrvatskom  ugostiteljstvu  te ponuditi prijedloge za podizanje kvalitete ugostiteljske usluge i pozicioniranje Zagreba kao turističke i gastronomske destinacije. U sklopu Foruma održat će se dvije panel rasprave. Prva pod nazivom "Trendovi zagrebačkog   ugostiteljstva",  a druga s temom  "Zagreb   2020  – zvijezda europske gastronomije", na kojoj će se govoriti o prilikama koje se za Zagreb kao hrvatsku metropolu otvaraju sljedeće godine kada Hrvatska predsjeda Europskom unijom.

Naime,  sljedeće će godine u Zagrebu boraviti čak 22  tisuće dužnosnika Europske unije te Zagreb ima jedinstvenu priliku svoju bogatu gastronomsku tradiciju predstaviti tolikom broju ljudi i učiniti ih najboljim ambasadorima zagrebačke gastronomije i turizma. Kruna Foruma zagrebačkih ugostitelja je bogati gastro program. Kroz prezentaciju autohtonih jela i gastronomske ponude Grada Zagreba, posjetitelji Foruma dobit će priliku degustirati najbolje od zagrebačkih  ugostitelja. Također, ovom prigodom bit će prezentirana i vrijedna i bogata kolekcija izvornih  stogodišnjih jelovnika zagrebačkih restorana za čije prikupljanje je zaslužan Zlatko Puntijar, vlasnik hotela Puntijar.

Forum zagrebačkih ugostitelja

„Kao ugostitelj koji nastavlja obiteljsku tradiciju iz pradavne 1838. godine, ponosan sam što ćemo mi zagrebački ugostitelji uskoro dobiti priliku našim gostima iz cijele Europe prezentirati što znamo i pokušati ih učiniti najboljom reklamom za našu ponudu. Potrudit ćemo se da Zagreb na europskom nebu zasja i  kao  gastronomska zvijezda. Stogodišnji jelovnici iz zagrebačkih restorana koje ćemo ovom prilikom pokazati javnosti, živi su spomen duge i plodne tradicije koja živi i danas,  što ne znači  da ne pratimo i suvremene ugostiteljske trendove", izjavio je Zlatko Puntijar, Predsjednik Ceha ugostitelja i potpredsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb.