Rimčev Greyp Bikes osvojio nagradu na sajmu Eurobike

4. rujna 2019.

Foto: Greyp

Greyp G5 i G6X novi su modeli bicikla domaćeg proizvođača tvrtke Greyp, tvrtke kćeri Rimac Automobila. Javnosti su predstavljeni na Eurobike Friedrichshafen Showu koji se održava na sajamskom prostoru njemačkog Friedrichshafena. 

Bicikli su nakrcani vrhunskom pametnom elektronikom kao i model G6 predstavljen na proljeće, no za razliku od njega G5 ima kruti stražnji okvir bez amortizera, dok G6X, kojeg će proizvesti u manjoj seriji, nudi bolje komponente od svog starijeg brata kao i različite dimenzije prednjeg i zadnjeg kotača bicikla, naveli su u kompaniji ističući povezanost s vrhunskim inovacijama Rimac Automobila.

greyp g6x

Greyp G6X

Greyp G6.2 je na ovom najjačem biciklističkom skupu na svijetu proglašen za najinovativniji električni planinski bicikl. "Dobili smo najprestižniju nagradu za električne bicikle na najvećem svjetskom biciklističkom showu", objavio je na Facebooku osnivač Greypa Mate Rimac. "Ovaj bicikl je napravilo 70 djevojaka i mladića u jednom malom mjestu koje se zove Sveta Nedelja u Hrvatskoj. Uživajte svi u njemu", kazao je Rimac. Za nagradu je konkuriralo 400 bicikala od kojih su čak 63 došla iz startup kompanija kakav je i Greyp. 

Direktor Eurobike Showa Dirk Heidrich ističe kako je ova nagrada snažan barometar inovacija u industriji. "Ona otkriva mogućnosti proizvođača da inoviraju, dolaze do novih ideja i ponekad ruše barijere. Eurobike ovaj natječaj vidi također i kao način da se motivira razvoj novih proizvoda", dodaje Heidrich.

Operativni direktor Greypa Krešimir Hlede dodaje kako su znali da su razvili inovativni i cool proizvod. "Počašćeni smo činjenicom da naša industrija isto osjeća, osobito zato što smo tek prvu godinu na tržištu. Krećući se dva koraka naprijed i jedan unatrag, vjerovali smo u našu viziju da imamo što ponuditi industriji, ali i biciklistima", kaže Hlede.

Potpuna gama Greyp pametnih električnih bicikala uključuje sada četiri verzije modela G6 i dva modela G5 s različitim paketima opreme i snage baterije, te supersnažni i brzi bicikl njihov prvi model - G12. 

Prema najavama čelnih ljudi Greypa, u slijedećim fazama razvoja tvrtke nije nemoguć i odlazak u smjeru proizvodnje prvog prototipa električnih motocikala.

Krešimir Sočković