Craft pivo Griff nakon točenja u pivnicama od sada i u boci

16. lipnja 2019.

Foto: K Pivovari

U Grif baru je predstavljeno novo izdanje piva Grif, koje je sada dostupno i u boci. Grif je dosad bio dostupan samo kao točeno pivo na određenim lokacijama, a sada će u novom ruhu biti dostupan većem broju ljubitelja piva.  

Iznimno nas veseli što od danas možemo predstaviti Grif u boci, jer time otvaramo novu stranicu u njegovoj priči, kaže Mario Duvnjak, direktor i član Uprave tvrtke K pivovari. "Uspjeh Grifa rezultat je znanja i rada našeg predanog tima koji vrlo entuzijastično i strastveno pristupa razvoju novih piva te održanju njihove kvalitete. Dobili smo pivo prepoznatljivog karaktera i okusa, a sigurni smo da su to prepoznali i naši potrošači", ističe Duvnjak.

U Grifu stalno razmišljamo što bismo mogli novo skuhati, a kad smo razmišljali o boci, pale ale nam se nametnuo kao logičan izbor, kaže majstor pivar Mirko Banić ištuk. "Pale ale je pivo snažnog karaktera i okusa, određene gorčine i prepoznatljive svježine, brončane boje i hmeljastog okusa“,  smatra Banić Ištuk.  

Grif Pale Ale je pitko i osvježavajuće pivo, zlatno žute boje s čvrstom pjenom i ugodnim aromama hmelja. Ključni sastojak, koji daje poseban karakter ovome pivu, jest Citra, hmelj jakih citrusnih nota i aroma tropskog voća i grejpa. Grif je brend u vlasništvu tvrtke K pivovari, sestrinske tvrtka Zagrebačke pivovare.

Krešimir Sočković