Ina kupila još pet benzinskih crpki u Crnoj Gori

15. ožujka 2019.

Ina

Ina je u Crnoj Gori proširila svoju maloprodajnu mrežu kupnjom pet atraktivnih maloprodajnih lokacija kompanije Pavgord CG, a kupovinu je odobrio tamošnji regulator za zaštitu tržišnog natjecanja. Ovom akvizicijom Ina će dosegnuti oko 15 posto tržišnog udjela te upravljati mrežom od 11 maloprodajnih mjesta u Crnoj Gori.

Kako kažu u kompaniji, poslovnu odluku Uprava Ine donijela je na temelju dobrog poznavanja tržišnih prilika u Crnoj Gori, a radi daljnje izgradnje vodeće regionalne pozicije koja može imati pozitivan utjecaj na Inino poslovanje te plasman visokokvalitetnih Ininih proizvoda na tom tržištu. Kupljene lokacije nalaze se u Kotoru (Radanovićima i Škaljarima), Podgorici, Bijelom Polju i Mojkovcu te će one biti pridodane mreži već postojećih lokacija Ine u glavnom gradu Crne Gore Tivtu te Pljevljima.

Također, Ina planira daljnje širenje maloprodajne mreže na crnogorskom tržištu te njen razvoj uvođenjem široke lepeze usluga poput gastrokoncepta Fresh Corner koji su dobro prihvatili lokalni kupci. "Dosadašnja iskustva govore nam da kupci u Crnoj Gori cijene kvalitetu Ininih goriva te ostalih proizvoda i usluga. Zbog toga u srednjem roku želimo postati jedan od najvažnijih igrača na crnogorskom tržištu maloprodaje derivata. To je u skladu sa strategijom Ine koja želi ojačati svoju poziciju vodećega regionalnog brenda", kaže Darko Markotić, operativni direktor Usluga kupcima i maloprodaje Ine. Ina na tržištu Crne Gore sada zapošljava oko 150 radnika na maloprodajnim mjestima. 

P.hr/K