Ina se oglasila o kibernetičkom napadu

21. veljače 2020.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Ina grupa u procesu je otklanjanja poteškoća u informatičkim sustavima na koje je utjecao kibernetički napad koji se dogodio krajem prošlog tjedna, priopćili su iz kompanije.

"Započeli smo s oporavkom sustava te radimo na ponovnoj uspostavi svih usluga koje povremeno nisu radile. Kao što je i prije napomenuto, kibernetički napad prijavljen je mjerodavnim institucijama s kojima Ina u potpunosti surađuje. Napad i mogući neovlašteni pristup podacima istražuju se. Kao i kod svakog kibernetičkog napada, u ovom trenutku ne možemo isključiti mogućnost da se i neovlašteno pristupilo osobnim podacima", kažu u Ina grupi. 

Iz tvrtke dodaju kako je opskrba tržišta sigurna, a gorivo se na našim maloprodajnim mjestima nastavlja prodavati neometano. Također, provedba svih plaćanja jest sigurna, neovisno o tome radi li se o gotovinskom plaćanju, Ininoj ili bankovnoj kartici.

"Ispričavamo se našim kupcima i poslovnim partnerima za eventualne neugodnosti koje je ova situacija mogla prouzročiti. Cijenimo vašu kontinuiranu podršku i razumijevanje u ovoj situaciji", poručili su.

P.hr/K.S.