Infobip za širenje u Americi prikupio više od 200 milijuna dolara

30. srpnja 2020.

Foto:Infobip

Softverska tvrtka Infobip prikupila je više od 200 milijuna dolara u prvoj rundi financiranja od investicijskog fonda One Equity Partners (OEP), čime je njena vrijednost narasla na više od milijardu dolara. Ovo je prvo vanjsko financijsko ulaganje u vodnjansku IT tvrtku i najveće europsko softversko ulaganje serije A financiranja u posljednjih nekoliko godina.

Infobip s OEP-om dobiva iskusnoga strateškog partnera koji će kompaniji pomoći izgraditi prisutnost na tržištu Sjeverne Amerike i ubrzati rast tvrtke strateškim akvizicijama, navodi se u priopćenju tvrtke.

Predvodnici nove ere

"OEP ima bogato iskustvo u poticanju transformacijskog rasta kod tvrtki u koje investira. Uzbuđeni smo što ćemo surađivati s ovim jedinstvenim timom u vremenima kada se Infobip snažno širi", izjavio je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa.

"Uvjereni smo da konverzacijska korisnička sučelja transformiraju način naše interakcije s digitalnim uslugama i ona će zauvijek promijeniti načine naše interakcije sa svijetom koji nas okružuje. Idemo prema novoj eri koju nazivamo 'interakcija 4.0.' u kojoj surfanje internetskim stranicama ili skidanje mobilnih aplikacija zamjenjujemo konverzacijskom interakcijom kao temeljem komunikacije. Infobip planira biti predvodnik ove ere, a investicija OEP-a pomoći će nam u dostizanju tog cilja", kaže Kutić.

Silvio Kutić

Silvio Kutić / Foto: Infobip

OEP ima dugu i uspješnu povijest ostvarivanja partnerstava s osnivačima i dioničarima tvrtki najviše kvalitete, najbrže rastućim globalnim telekomima te softverskim tvrtkama. Upravo takvim partnerstvima OEP je uspješno primjenjivao svoje iskustvo i ekspertizu omogućujući transformacijske akvizicije i daljnja ulaganja u organski rast, što kompanijama značajno dodatno proširuje tehnološke mogućnosti, geografski doseg i tržišni udio, predstavili su u Infobipu svog strateškog partnera.

"U OEP-u smo uzbuđeni sklopljenim partnerstvom s Infobipovim suosnivačima, Silvijem Kutićem, Robertom Kutićem i Izabelom Jelenićem. Zajedno dijelimo viziju kojom ćemo dodatno potaknuti Infobipov rast uoči IPO-a, i na globalnoj razini i na sjevernoameričkom tržištu provedbom niza identificiranih strateških akvizicija", poručio je Chip Schorr, generalni direktor OEP-a.

Schorr kaže da su duboko impresionirani timom ove IT tvrtke koji je izgradio vrhunsku SaaS-enabled komunikacijsku platformu kojom omogućuju globalnim kompanijama bogatije korisničke interakcije, a partnerskim telekom operatorima optimiziraju performanse.

Kako se navodi u priopćenju, Citi, Morrison & Foerster i EY savjetovali su Infobip, dok su Latham & Watkins i KPMG savjetovali OEP.

Najbolji pružatelj A2P usluga na svijetu

Infobip je u prošloj godini ostvario prihod od 602 milijuna eura, što je 38 posto više u odnosu na godinu prije.

U lipnju je hrvatska informatička tvrtka proglašena najboljim pružateljem A2P (application-to-service) SMS usluga na svijetu, prema ocjenama 353 telekom operatora diljem svijeta i 315 vodećih svjetskih kompanija u godišnjem izvještaju ROCCO. Četvrta je to godina za redom u kojoj su osvojili prvo mjesto prema ocjenama mobilnih operatora i druga godina za redom prema ocjenama vodećih svjetskih kompanija iz različitih industrijskih sektora.

P.hr/I.B.

Tags