Još jedan menadžer McDonald'sa dao otkaz

6. studenoga 2019.

Foto: Pixabay/Ilustracija

McDonald's je potvrdio odlazak još jednoga visokog menadžera. Glavni direktor ljudskih resursa David Fairhurst odlazi iz kompanije slijedeći svog šefa koji je otišao prije zbog ljubavi na poslu. Fairhurst nije obrazložio zašto je dao otkaz, piše Wall Street Journal.

Fairhurst je na tu poziciju došao prije 15 godina iz britanske podružnice kompanije, odmah nakon što je na glavnu poziciju u McDonaldsu došao i bivši glavni izvršni direktor Steve Eastbrook. Inače, Eastbrook je u svom otkaznom paketu dobio plaćene povlastice za sljedećih šest mjeseci i 37 milijuna dolara u dionicama McDonald'sa, pod uvjetom da ne radi za konkurenciju u iduće dvije godine. Na tom ga je mjestu zamijenio Chris Kempczinski, bivši voditelj operacija u McDonald'su u Sjedinjenim Američkim Državama.

Inače, u kompaniji su bili jako zadovoljni poslom koji je obavio Easterbrook jer je oživio poslovanje tvrtke i povećao njenu vrijednost, promijenio meni i uveo zdrave namirnice te iskoračio u tehnološka ulaganja koja su snizila troškove poslovanja. 

Krešimir Sočković