Kupci zadovoljni provedbom mjera dezinfekcije i distanciranja

1. lipnja 2020.

Foto: Pevex

Kupcima je dosta važno, prilikom odabira trgovačkog centra, kako se provode mjere dezinfekcije i fizičkog distanciranja, pokazuje to anketa koju je proveo Pevex među kupcima iz šest svojih trgovačkih centara diljem Hrvatske. Stupanj važnosti ocjenjivao se na ljestvici od 1 do 5, a gotovo polovica ispitanih dala je najvišu ocjenu za spomenuto.

To pitanje bilo je nevažno za 14,3 posto ispitanih, a jako malo važno za 5,4 posto. Dezinfekcija ruku prilikom ulaska u prodajni centar Pevex jako je važna za 74,3 posto ispitanih.

Provedbom mjera fizičkog distanciranja zadovoljno je 44,6 posto ispitanih, a najviše ispitanika, njih 78,4 posto, dalo je ocjenu pet na ljestvici zadovoljstva zbog provedbe dodatnih mjera sigurnosti - mjerenja temperature termalnim kamerama.

Upitani o tome smatraju li da bi se spomenute mjere i dalje trebale provoditi, većina ispitanika, njih 68 posto, složila se da su one potrebne i dalje. S druge strane, 32 posto ih smatra da one više nisu potrebne.

"Prvi podaci ankete među kupcima naglasili su važnost inzistiranja na daljnjoj provedbi mjera protiv zaraze", poručio je predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević dodajući kako se Pevex potrudio uvesti u sve svoje trgovačke centre visokotehnološku zaštitnu opremu – termalne kamere, ali i tražene proizvode koji će kupcima osigurati zaštitu i izvan trgovačkog centra.

P.hr/I.G.