U Maloj od lavande Česi prepoznali dašak Hrvatske

16. svibnja 2019.

Domaći brend prirodne kozmetike Mala od lavande na tržištu je prisutan osam godina. Njegovu kvalitetu prepoznali su brojni kupci u Hrvatskoj, ali i ljubitelji prirodnih proizvoda iz drugih zemalja u kojima odnedavno posluju.

Iz sirovina uglavnom domaćih proizvođača u pogonu u Svetoj Nedelji ručno se izrađuju proizvodi za njegu lica i tijela. Ne sadrže aditive, parabene niti druge sastojke štetne za zdravlje i nisu testirani na životinjama. Pobornici prirodnog odavno znaju za njihovu zubnu pastu s ugljenom i nimom, šampon od koprive, kremu o smilja i ulje od mrkve, ali pojavili su se i neki novi proizvodi. Ivana Trut, osnivačica i direktorice brenda Mala od lavande, kaže da su kupci ti koji koji određuju širinu asortimana.

Prodaja se odvija preko web shopa, a proizvodi se mogu kupiti i u nekim trgovinama zdrave hrane. Nešto više od dvije godine bili su dostupni i na policama dm-a, ali je suradnja s ovim drogerijskim lanacom nedavno prekinuta.

Brend Mala od lavande na međunarodnom tržištu, izuzev BiH, posluje pod nazivom "La petite lavande". Prije pola godine krenuli su s prodajom preko web shopa u Sloveniji, a danas su na taj dostupni kupcima u Irskoj i BiH, dok su u Češkoj prodaju u nekim trgovinama i kozmetičkim salonima. 20 posto mjesečnog prometa otpada na inozemna tržišta.

Kako je pobornika zdravog življenja i prirodne kozmetike sve više, samo je pitanje vremena kada će Mala od lavande osvojiti još neku zemlju.

Ivana Barać