Metro poziva hrvatske dobavljače na suradnju

9. srpnja 2020.

Foto: Shutterstock

Trgovački lanac Metro Cash&Carry Hrvatska je u sklopu projekta "Stvoren za hrvatski meni" pozvao na partnerstvo domaće proizvođače, uzgajivače i poljoprivredna gospodarstva, kako bi plasirali svoje proizvode putem prodajnih centara Metroa. 

Zainteresirani domaći proizvođači, uzgajivači i poljoprivredna gospodarstva mogu se javiti putem obrasca dostupnog na internet stranici ovog trgovačkog lanca, s kratkim opisom organizacije, kontakt podacima i ponudom.

Metro će nakon pregleda pristiglih ponuda kontaktirati zainteresirane lokalne dobavljače, navodi se u priopćenju.

Iz Metroa navode kako gotovo 80 posto njihovih dobavljača svježeg voća i povrća čine hrvatski proizvođači, te da udio hrvatskih proizvoda u njihovoj robnoj marki trenutno iznosi 50 posto.

"Metro surađuje s brojnim restoranima i hotelima diljem Hrvatske, te domaćim dobavljačima možemo osigurati pristup velikom broju profesionalnih kupaca iz HoReCa sektora, koji inzistiraju na sljedivosti i svježini visokokvalitetnih namirnica", kazao je predsjednik Uprave Metro Hrvatska Thierry Guillon-Verne, koji ističe kako primjećuju trend rasta potražnje za domaćim proizvodima.

P.hr