Na varaždinskoj izložbi bučina ulja 184 uzorka

20. svibnja 2019.

Foto: Shutterstock

Gotovo 200 uzoraka bučina ulja iz četiriju država, kuhanje ulja na starinski način, degustacije domaćih jela, kulinarski show i brojni drugi sadržaji, očekuju posjetitelje na 2. Međunarodnoj izložbi bučina ulja Alpe-Adria u Varaždinu, koji se treba održati u subotu, 25. svibnja. Istovremeno, održat će se i 9. izložba bučinih ulja sjeverozapadne Hrvatske, 

"Riječ je o jedinoj međunarodnoj izložbi bučina ulja u Europi, što je vrlo brzo prepoznato. Potvrđuje to i podatak da su prijavljena 184 uzorka, čak 30 posto više negoli prošle godine”, istaknuo je varaždinski župan Radimir Čačić. 

Ove je godine iz Slovenije, Austrije i Mađarske stiglo 67 uzoraka, za trećinu više nego lani, dok je čak 117 domaćih izlagača.

"Očito je da je ovakva manifestacija nedostajala. Proizvođačima su sudjelovanje i nagrade važni za promociju i prodaju njihovih proizvoda", rekao je Čačić.

Za posjetitelje je, pored ostalog, organiziran kulinarski show Varaždinsko bučino ulje. Četvorica vrhunskih kuhara pripremat će vrhunska jela s Varaždinskim bučinim uljem i tartufima, a udruga Hajdina predstavit će kuhanje ulja na starinski način.

Bit će proglašeni i šampioni 2. Izložbe Alpe-Adria i 9. Izložbe sjeverozapadne Hrvatske te dodijeljene zlatne, srebrne i brončane medalje.

 

Hina/P.hr