Nagrada za hrvatski turistički film stiže iz Amerike

22. svibnja 2019.

Foto: ekipa filma DUBROVNIK RIVIERA“/Balduči film

Na prestižnome američkom festivalu The Telly Awards, koji ove godine obilježava 40. obljetnicu, dvostruko veselje za Balduči Film i producenticu Spomenku Saragu. Filmovi ove producentske kući nagrađeni su dvjema velikim nagradama u kategoriji Travel/Tourism:

Prvo mjesto i zlato za promotivni film TZ Dubrovačko-neretvanske županije 'DUBROVNIK RIVIERA' redatelja Hervea Tirmarchea i snimatelja Jalila Armija, te drugo mjesto i srebro za film TZ Ličko-senjske županije 'VISIT LIKA', redatelja i snimatelja filma Bobbyja B. Grubića, našega trostrukog dobitnika Emmyja.

Telly Awards svake godine prikazuje najbolje radove snimljene za televiziju i ostale medije. Na festival je primljeno više od 12.000 prijava iz više od 50 država s pet kontinenata, a dobitnici nagrada Telly predstavljaju radove nekih od najcjenjenijih reklamnih agencija, televizijskih postaja, produkcijskih kuća i izdavača iz cijelog svijeta. Stoga, naći se u tome društvu za Balduči Film posebna je čast. 

„Svaka nas nagrada veseli, a nadamo se da su zadovoljni i naši klijenti koji su nam dali povjerenje“, rekla nam je producentica Spomenka Saraga.

Telly Awards ocjenjuje žiri, odnosno članovi Vijeća koje čini više od 200 članova, aktivnih stručnjaka iz raznih područja televizije, marketinga itd.

VISIT LIKA

Do sada su ovi filmovi već osvojili nekoliko nagrada, i to: na najvećem turističkom sajmu ITB dvije nagrade, srebrnu i brončanu; u Japanu dvije nagrade, 2. mjesto prema ocjeni žirija i nagradu za najbolji turistički film prema ocjeni studenata turističkog menadžmenta; te na New York Festivalsu brončanu medalju, koja je dodijeljena u Las Vegasu tijekom NAB showa.

P.hr/I.G