Najbolji financijski direktor dolazi iz Peveca

15. svibnja 2019.

Foto: Deloitte

Član uprave Peveca Krešimir Bubalo proglašen je financijskim direktorom godine u Hrvatskoj na četvrtoj dodjeli ove nagrade u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte. Nagrada je dodijeljena u sklopu Konferencije CFO 2019. – Leading Finance to the Future. 

U ime organizatora sudionike je pozdravila Marina Tonžetić, partnerica u Deloitteu Hrvatska i voditeljica CFO inicijative. Tonžetić je u pozdravnom govoru istaknula značajnu ulogu financija, a onda i financijskih direktora u uvjetima nestabilnog i promjenjivog okruženja. Također se osvrnula na izazove s kojima se susreću financijski direktori – od digitalnih promjena do vodstva i sve veće važnosti funkcije financija.

Na panel diskusiji Vodstvo u izuzetnom vremenu svoje stavove su iznijeli Kristina Laco iz Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri, Tatjana Divjak, Life&Business Coach, Zoran Primorac, proslavljeni stolnotenisač i osvajač brojnih medalja, Sonja Popović SAP Hrvatska, Marinko Došen iz AD Plastik i Darko Pappo iz DIV grupe. 

U završnom dijelu Konferencije CFO budućnosti Mario Tešanović, menadžer u Deloitteovom odjelu financijskog savjetovanja i Magdalena Pavičić, viša suradnica u Deloitteovom odjelu financijskog savjetovanja dali su pregled Stavova financijskih direktora u Hrvatskoj i Srednjoj Europi.

Prošle je godine titulu najboljeg financijskog direktora osvojio Zoran Stanković, član Uprave Atlantic grupe. Godinu ranije za najboljeg financijskog direktora proglašen je Tomislav Rosandić, koji se tada nalazio na poziciji člana Uprave HEP-a, dok je prije njega tu titulu nosio Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere,

P.hr