Najbolji poslodavci Rimac, DHL i Mediatoolkit

6. prosinca 2018.

Foto: Shutterstock

Rimac automobili, DHL i Mediatoolkit najbolji su poslodavci u 2018. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika portala MojPosao. Najbolja velika tvrtka u istraživanju je Rimac automobili, DHL je najbolji poslodavac u kategoriji srednjih, a Mediatoolkit u kategoriji malih tvrtki.

Tvrtke su dobile nagradu na konferenciji Udruge U4HR i poslovnog tjednika Lider "Employee Engagement & Retention – Privuci i zadrži".

Anonimno istraživanje zadovoljstva zaposlenika MojPosao provodi već 12 godinakako bi utvrdilo u kojim se tvrtkama trenutno najbolje radit u Hrvatskoj. Istraživanje provedeno u 86 tvrtki na oko 6.700 zaposlenika, ponajviše u tvrtkama iz IT sektora, proizvodnje, usluga i trgovine.

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,1 od mogućih 4. Tvrtke su najbolje ocjene dobili u kategorijama posvećenost poslu, izazovnost radnih zadataka i međuljudski odnosi, dok su najslabije ocijenjene kategorije uključenost u donošenje odluka i organizacija rada. Istraživanje je pokazalo i u kojoj su mjeri angažirani zaposlenici te koliko su motivirani da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Rezultati su pokazali da je angažirano 24 posto zaposlenika, dok njih 68 posto nije angažirano, a čak osam posto ispitanih nije motivirano na rad.