Novi posao Đuri Đakoviću vrijedan 137 milijuna kuna

12. kolovoza 2019.

Foto: Đuro Đaković Specijalna vozila

Tvrtka iz Đuro Đaković grupe - Đuro Đaković Specijalna vozila sklopila je ugovor s francuskim naručiteljem o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima. Vrijednost ugovorenog posla je 137 milijuna kuna, a isporuka vagona trebala bi početi krajem 2019. godine i biti nastavljena tijekom 2020. godine.

Vagoni tipa Shimmns su 4‐osovinski zatvoreni vagoni za prijevoz kolutova lima, primarno za automobilsku industriju. Kolutovi lima postavljaju se u kolijevke opremljene mehanizmom za učvršćenje, a od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom. Ovim sustavom omogućen je utovar i istovar korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara, navodi se u priopćenju slavonskobrodske tvrtke.

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila u prethodnih deset godina razvila je, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište, primarno se orijentirajući na konfiguracije usklađene sa specifičnim zahtjevima kupaca i krajnjih korisnika, uz uvažavanje najnovijih razvojnih trendova koji se uvode u europske željezničke sustave.

P.hr/J.V.