Ovoga vikenda četvrti Good Game u zagrebačkom MSU

8. svibnja 2019.

Foto: Good Game

Ovoga vikenda održava se četvrto izdanje najvećeg B2B gaming spektakla u ovom dijelu Europe. Muzej suvremene umjetnosti ovogodišnji je dom turnira Good Game Zagreb 2019 powered by Samsung Galaxy 10, i otvorit će vrata brojnim obožavateljima e-sporta i prateće industrije. Bit će tu sjajnih dvoboja, adrenalinskih okršaja za natjecatelje i posjetitelje, a uz konferenciju koja je ovogodišnji novitet, postavljene su i posebne zone koje će privlačiti pažnju svojim izgledom te sadržajima. 

Trideset i dvije tvrtke natjecat će se u igrici koja svoje poklonike u svijetu broji u milijunima – Counter Strikeu, a igra je to koja zahtijeva koncentraciju, timski rad, taktiku te, naravno, posebne gejmerske vještine. Natjecanje započinje u petak, 10. svibnja, u 9 sati i 30 minuta, a koji će tim pokazati najveću spremnost i borbeni duh, doznat će se u subotu, 11. svibnja, kada će biti uručeni veliki pobjednički pehari u dvije kategorije, A i B ligi. Natjecanje će se održati na 40 borbenih postava opremljenih MSGW gaming računalima, Samsung monitorima i White Shark periferijom.

Uz e-sport natjecanja, posjetitelji će moći uživati i u posebno osmišljenim zonama Art Expo s grafitnim umjetnicima, a bit će tu i Escape Room za obožavatelja zagonetki i logičkih zadataka, Tough Mudder za one koji se žele okušati u snazi i izdržljivosti, zona s Greyp biciklima, Green Corner s masažama i zdravim sokovima te Expo Arena u kojoj će Samsung i A1 predstaviti ono najbolje od tehnologije. Tu je i Here be Dragons, kućica za najveće fanove pop kulture, Retro Arena gdje će se moći zaigrati neke od najpoznatijih igara iz prošlog stoljeća, Food Corner gdje će se moći igrati i FIFA te dodatni e-sport turniri u igrama Rocket League (samo u subotu u 10 sati), Apex Legends (petak i subota u 11 sati), Mario Kart turnir (petak i subota u 13 sati) te HTC Beat Saber turnir (petak i subota u 15 sati).

Novost turnira jest i ekskluzivna konferencija Good Game, na kojoj će svoja iskustva i lekcije, najbolje poslovne slučajeve u business developmentu, prodaji, marketingu, zapošljavanju i internim procesima prenijeti brojni domaći lideri poput Marka Žulja iz tvrtke Google, Ivana Ivankovića iz Reebota, Damira Đurovića koji predstavlja Reboot, Predraga Šuke Iz Algebre, Tomislava Gojevića iz Nanobita, Ivana Miličevića iz EliteFita, Tomislava Mihajlovića iz Nordeusa i Tomislava Pongraca iz tvrtke Gamepires. 

Kao i prošle godine, posebno mjesto u priči Good Game imaju mladi studenti. Uz druženje i gejmanje, tamo ih očekuje i susret s potencijalnim poslodavcima u budućnosti, a da bi se to ostvarilo, trebaju pripremiti najnovije životopise koje će organizatori dostaviti u ruke svih tvrtki koje su se prijavile za sudjelovanje te im tako ubrzati proces pronalaska prvog posla ili prakse.

Ovaj je turnir humanitarnoga karaktera, pa će sav prikuplni novac ići u fond projekta Good Game Liftoff, startup natjecanje za mlade poduzetnike na kojem je prošle godine pobijedio tim koji je osmislio pametnu igru Mundus. U svoje su poslovanje tako uložili dodatnih 100.000 kuna, a novo izdanje ovoga zanimljivog koncepta planirano je za jesen.

U borbu za veliki pehar ove godine ulaze Plavi tim (INA), Serengeti, Nanobit, Undabot, Locastic, Cloudsense, Inceptum, Infinum, KING ICT, HPB, CROZ, FOREO International, Bamboo Lab, Agency04, Telegram, Emil Frey Digital, Ekobit, Diverto, Rimac Automobili, Algebra, NSoft, Bien Studio, Bravo Systems, A1 Hrvatska, bonbon, Five, Franck, Envy i Hrvatski Telekom.

Inače, tvrtka Good Game Global nastala je 2016. godine iz ljubavi prema gamingu. Prvi turnir organizirao je osnivač i CEO Nikola Stolnik s idejom da se amaterskim igračima omogući pravi doživljaj e-sporta. Nakon zagrebačkih turnira, uslijedio je i turnir u Pragu, a Good Game je prepoznat i kao novi način employer brandinga. Organizatori najavljuju širenje i na ostale zemlje Europe i svijeta, a licencija za Good Game prodana je u Kini pa će se tako u Suzhou i Shanghaiju ovi esport-susreti održavati dva puta. 

P.hr/K. Sočković