Dobra godina za Pevec - uskoro i novo ime

7. svibnja 2019.

Trgovački lanac Pevec u 2018. godini ostvario je gotovo dvije milijarde kuna prihoda, a neto dobit od 139,6 milijuna kuna. Zanimljivo je kako je uprava najavila da bi uskoro trebalo biti i promijenjeno ime tvrtke.

Tvrtka Pevec pamtit će 2018. godinu po dobrim rezultatima. Ukupni prihodi tvrtke porasli su na gotovo dvije milijarde kuna, dok je neto dobit porasla na 139,6 milijuna kuna. Iako su prošle godine isplatili dividendu svojim dioničarima od 80 milijuna kuna, što čini 75 posto ukupne dobiti iz 2017., ove godine odlučili su svu neto dobit investirati.

Trenutna vrijednost dionice tvrtke, zaključno s 1. travnjem 2019. godine, iznosi 387 kuna po dionici, dok je početkom 2016. godine njena vrijednost iznosila tek 79 kuna po dionici. Lani su otkupili svoje prodajne objekte u industrijskoj zoni Kukuljanovo i Kutini, a ove je godine kupljen objekt na zagrebačkom Jankomiru. A ponukanim nekim nedavnim izjavama, planiraju i primjenu imena.

U  kompaniji je trenutačano zaposleno oko 2000 radnika, a prosječna neto plaća porasla je za 24 posto u protekle tri godine. U planu je njeno daljnje povećanje na iznos od 7500 kuna u iduće dvije godine. Pevec ove godine, uz novi prodajni centar u Vukovaru čije se otvorenje očekuje početkom listopada, planira i gradnju dvaju novih centara - u Vinkovcima te u Splitu.

Ilijana Grgić