Pevec: Lanjska dobit u zadržanu dobit i za stjecanje vlastitih dionica

14. svibnja 2019.

Foto: Pevec

Uprava i Nadzorni odbor Peveca predlažu Glavnoj skupštini da se veći dio prošlogodišnje neto dobiti rasporedi u zadržanu dobit, a nešto manje od sedam milijuna kuna u rezerve za stjecanje vlastitih dionica.

Uprava Peveca sazvala je Glavnu skupštinu društva koje će se održati 10. lipnja u prostorijama Uprave društva u Sesvetama, s početkom u 12 sati. Pravo sudjelovanja imaju svi dioničari koji prijave svoje sudjelovanje najkasnije šest dana prije održavanja.  

Pevec je svojim poslovanjem u 2018. ostvario dobit nakon oporezivanja u iznosu od većem od 139,5 milijuna kuna, koji Uprava i Nadzorni odbor predlažu rasporediti u rezerve za stjecanje vlastitih dionica u iznosu od 6,9 milijuna kuna, a iznos od 132,6 milijuna kuna u zadržanu dobit.

Na predloženom dnevnom redu su i davanje razrješnica članovima Uprave i članovima Nadzornog odbora u prethodnoj poslovnoj godini te imenovanje revizora BDO Croatia za poslovnu 2019.

Pevec je prošle godine, prvi put nakon stečaja u koji je ušao 2009., isplatio dividendu dioničarima, u iznosu od 80 milijuna kuna ili 61 kunu po dionici, a čime je za dividendu isplaćeno 75 posto ukupne dobiti iz 2017. godine.

 

P.hr/I.G.