Prostoria je postala sinonim za vrhunski dizajnerski namještaj

14. svibnja 2019.

Hrvatska ima tipične poslovne priče. No ima i one netipične. Proizvođač namještaja Prostoria stvara netipičnu hrvatsku priču; u osam godina svoga rasta razvijali su se potpuno drukčije od tvrtki u tom sektoru. 

Iako je po struci građevinar, preko svoje supruge koja je arhitektica vlasnik Prostorije, Tomislav Knezović zaljubio se u namještaj. Za razliku od mnogih drugih koji su u ovom sektoru gradili na poznatim temeljima od tvrtke s desetak ljudi, Knezović je u osam godina postao proizvođač najboljega dizajnerskog namještaja u Hrvatskoj. 

Forma i sadržaj jedini su recept za uspjeh i sadržaj, kažu u Prostorii. Upravo zato su konceptualno nastupili na nedavnom sajmu u Milanu, jednom od najznačajnijih događanja u ovoj branši u svijetu. Tvrtka je poznata po tome da proizvodi inovativan i poseban dizajn i surađuje s najboljim domaćim i inozemnim dizajnerima. To donosi i nagrade.

U osam godina od desetero ljudi narasli su na 210 radnika, 13.000 četvornih metara radnog prostora i više od 800 kupaca u 60 zemalja diljem svijeta. No koncept je ostao isti. U idućim godinama očekuju lagani organski rast. I dalje će razvijati lijep i inovativan namještaj i pokazivati ga svijetu. Jednako tako, kažu u Prostoriji radit će na razvijanju odnosa unutar tvrtke i izvan nje, još bolje organizirati tvrtku i biti konkurentni u svijetu.

Krešimir Sočković