Reboot Infogamer i Interliber najpopularniji domaći sajmovi

20. studenoga 2019.

Krešimir Sočković

Interliber, najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja održana je po 42. put na Zagrebačkom velesajmu, te je okupila najznačajnije domaće nakladnike i knjižare.

Na Interliberu je izlagalo više od 380 izlagača iz 13 zemalja koji su pripremili premijerna izdanja različitih žanrova te novitete za sve uzraste posjetitelja. Kako kažu na Zagrebačkom velesajmu, izlagača je bilo za 18 posto više, a izložbenog prostora za 5 posto. Održano je i više od 200 sati programa, što je bila prilika za susrete autora sa svojim čitateljima.

Istovremeno je Velesajam postao pravi grad elektroničke zabave, jer se na više od 21.500 četvornih metara izlagačkog prostora, u čak osam paviljona, održavao Reboot Infogamer 2019., koji je ugostio 100 tisuća posjetitelja iz regije i cijele Europe. Na njemu je i najpopularniju hrvatsku igru u svijetu i najpopularniju igru napravljenu u regiji - Scum predstavio Gamepires. To je ujedno bila i prilika za izravan kontakt s kupcima i igračima.

U Gamepiresu ističu kako je Infogamer svake godine raste i pomalo doseže razine velikih svjetskih gejmerskih događanja.