Selectio proglasio najbolje poslodavce u 2019. godini

12. lipnja 2019.

Foto: Selectio

Selectio, tvrtka specijalizirana za savjetovanje u području upravljanja ljudskim resursima i posredovanje pri zapošljavanju, objavio je listu Top 5 Poslodavaca Partnera za 2019. godinu, odnosno, listu organizacija koje su u okviru projekta Certifikat Poslodavac Partner ostvarile najviše rezultate prilikom postupka certifikacije. Na ovogodišnjoj listi najboljih Poslodavaca Partnera su:

1. Atlantic grupa
1. Zagrebačka pivovara
3. Erste banka
3. INA
5. Coca-Cola HBC Hrvatska
5. Hrvatski Telekom

Projekt Certifikat Poslodavac Partner pokrenut je 2005. godine radi promicanja kvalitete u upravljanju ljudskim resursima te je do sada u reviziji HR sustava CEP metodologijom sudjelovalo više od 100 organizacija. Kod ocjenjivanja razmatra se pet širih područja – Strategija, Regrutiranje i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima – dok status Poslodavca Partnera ostvaruju samo one organizacije koje u svakom od područja ostvare minimalno 70 posto bodova, a ukupno barem 75 posto.

Lista Top 5 Poslodavaca Partnera objavljuje se od 2008. godine, a za ulazak u top 5 ove godine bilo je potrebno ostvariti ukupni rezultat od čak 97 posto bodova. Svih top 5 organizacija HR sustav u svojoj organizaciji doživljavaju kao strateškog partnera biznisu, kontinuirano ulažu u razvijanje svojih zaposlenika kvalitetnim sustavima procjenjivanja radnog učinka i edukacija, posebnu pažnju pridaju odnosu prema svojim zaposlenicima te osiguravanju raznolikosti i inkluzivnosti u svojim organizacijama, dokazujući time kako je diversity u njihovim organizacijama ipak nešto više od niza pravilnika i inicijativa te ono što njihovi zaposlenici uistinu svakodnevno žive i promiču, navodi se u priopćenju.

Voditelji funkcija nagrađenih poslodavaca komentirali su dodjelu ovog priznanja.

"U Atlanticu nastojimo humanizirati radno okruženje, od deformalizacije komunikacije do pojednostavnjenja procedura i na tome smo posebno angažirani posljednjih godinu dana. Zato brinemo da su naši zaposlenici fit, da se bave sportskim aktivnostima i da imaju redovite besplatne sistematske preglede, ali da su isto tako educirani kako da budu financijski fit i dobro upravljaju svojom imovinom", kaže Mojca Domiter, izvršna direktorica korporativnih ljudskih resursa Atlantic grupe.

Mojca Domiter

Jadranka Sakoman, direktorica ljudskih resursa Zagrebačke pivovare, ističe da je tvrtki ova nagrada vjetar u leđa: "Unatoč izvrsnim rezultatima u prethodnoj godini, u 2018. pronalazili smo mnogo novih prilika da budemo još bolji. Biti među top 5 Poslodavaca Partnera znači nam iznimno mnogo s obzirom na to da se radi o najvažnijem priznanju struke i, unatoč odličnim dosadašnjim rezultatima, to nam daje dodatni vjetar u leđa da svake godine budemo još bolji."

Jadranka Sakoman

"Kada pogledam unazad godinu dana, zasigurno mogu reći da sam najponosnija na angažman naših zaposlenika u Školi pametnih financija. Velikim angažmanom naših zaposlenika samo u prvih nekoliko mjeseci educirali smo više od 2.000 ljudi. Bez nesebičnog angažmana naših ljudi ovo ne bi bilo moguće i zato sam stvarno ponosna na njih i na cijelu Erste banku koja ovakve inicijative promiče i podržava", komentirala je Maja Crnjak, direktorica ljudskih potencijala Erste banke.

Maja Crnjak

"Ulazak u top 5 Poslodavaca Partnera veliko je priznanje i potvrda struke o kvaliteti našega kontinuiranog rada po najvišim standardima. Prioritet nam je izgradnja konstruktivne kompanijske kulture u kojoj se radnici osjećaju zadovoljno te imaju priliku razvijati se u skladu s osobnim profesionalnim interesima i potencijalom", kaže Vladimira Senčar Perkov, direktorica Odjela ljudskih resursa u Ini.

Nela Bučević, direktorica Odjela za ljudske potencijale Coca-Cole HBC Adria, naglašava da u kompaniji posebnu pažnju posvećuju poboljšanju položaja mladih te da su ponosni na dosadašnje rezultate. "Priznanje Top 5 Poslodavaca Partnera znak je kako su naše visokokvalitetne procese u Odjelu za ljudske potencijale prepoznali naši partneri i javnost, što nas motivira da nastavimo sa svojim aktivnostima i podižemo letvicu izvrsnosti još više", kaže Nela Bučević.

Na nagradu su ponosni i u Hrvatskom Telekomu.

"Biti u Top 5 Poslodavaca Partnera čini nas ponosnima, ali i obvezuje da budemo još bolji. Svoju ulogu vidimo dalje od interesa same kompanije jer, kao predvodnik digitalne transformacije, utječemo na svoje korisnike i društvo u cjelini. Brojnim aktivnostima u javnosti, i posebice akademskoj zajednici, promoviramo žene u STEM-u te potičemo interes žena za STEM zanimanja", komentira Vjekoslav Golubović, direktor Odjela za planiranje ljudskih resursa Hrvatskog Telekoma.

 

P.hr/I.B.