Slovačka tvrtka Tatravagonka dala ponudu za Gredelj

16. rujna 2020.

Foto: TŽV Gredelj

Iz tvrtke TŽV Gredelj u stečaju izvijestili su da su, u skladu s raspisanim javnim pozivom investitorima, zaprimljene dvije ponude u zatvorenim kovertama te jedan dopis društva Stadler Rail iz Švicarske.

Društvo Stadler u svom dopisu obavještava članove odbora vjerovnika da u ovom trenutku nije u stanju dati pravno obvezujuću ponudu za Gredelj. Prispjele su ponude društva DOK-ING iz Zagreba i slovačke tvrtke Tatravagonka.

DOK-ING je u ponudi navelo iznos ulaganja do 35 milijuna eura. Iz Gredelja su istaknuli kako ponuda društva DOK-ING nije sastavljena u skladu s uvjetima navedenima u objavljenome javnom pozivu te nema priloga koji su propisani javnim pozivom niti traženog jamstva za ozbiljnost ponude. Stoga kažu kako za njih ta ponuda nije valjana te su je,  u skladu s javnim pozivom, obvezni odbiti.

Slovačka tvrtka Tatravagonka u ponudi je navela iznos ulaganja od 45 milijuna eura, njihova ponuda sadrži svu dokumentaciju te traženo jamstvo za ozbiljnost ponude.

"Iskreno se nadam da je ovo početak jednog novoga Gredelja te da će se stečajnim planom održati poslovanje i sačuvati radna mjesta", rekao je stečajni upravitelj Gredelja Tomislav Đuričin.

U skladu s odlukom Skupštine vjerovnika od 12. prosinca 2012. te prispjelom i odabranom ponudom pristupit će se izradi nacrta stečajnog plana prema odredbama Stečajnog zakona, a sve radi održivosti nastavka poslovanja uz pomoć spomenutoga stečajnog plana, istaknuli su iz Gredelja.

P.hr/I.Grgić

Tags