Teslin futuristički pick-up kakav sanjaju geekovi

22. studenoga 2019.

Foto: Tesla Motors

Tesla Motors objavio je izgled i performanse svojeg pick-upa koji se bitno razlikuje od svega što smo do sada vidjeli na tržištu. 

U inače najpopularnijoj kategoriji vozila na američkom tržištu, mišićavim pick-up vozilima, koji su više 'šminka' nego radna vozila, velika je konkurencija koju će još ozbiljnije začiniti novi električni proizvod Tesla Motorsa.

Tesla Cybertruck izgleda i opremljen je kao vozilo koje sanjaju geekovi. Ovaj križanac između Deloreana ovjenčanog slavom u serijalu filmova Povratak u budućnost, vojnih vozila i vozila koji se mogu vidjeti u znanstveno-fantastičnim filmovima poput Blade Runnera, nudi šasiju kao egzoskelet od nehrđajućeg čelika otpornog na udarce, stakla otporna na metke, tri paketa električnog pogona s jednim dva ili tri motora, stražnjim pogonom ili na sva četiri kotača, koji jamče ubrzanja do 96 kilometara na sat za manje od 2,9 sekundi, doseg do 800 kilometara, visoke mogućnosti vožnje izvan ceste te snažne mogućnosti za spajanje priključnih vozila.

Kao da to nije dovoljno, u njega možete parkirati i Teslin električni četverocikl i priključiti ga na punjenje na bateriju vozila. 

null

S prodajom Cybertruck započinje 2021., a cijene se kreću od 39.900 do 69.900 dolara bez poticaja za električna vozila. 

Krešimir Sočković