Tiffany traži više novca za spajanje s LVMH-om

7. studenoga 2019.

Foto: TIffany

Tiffany, američki lanac dućana nakitom, zatražio je od francuske LVMH grupe da povećaju svoju ponudu za akviziciju koja iznosi 14,5 milijardi američkih dolara, piše Reuters pozivajući se na neimenovane izvore. U Tiffanyju smatraju da ponuda za preuzimanje grupe LVMH, koja u svom portfelju ima niz luksuznih modnih brendova poput Luisa Vuittona, Fendija, Kenzoa, ali i proizvođače satova Tag Heuer i Hublot te luksuzna pića poput konjaka Hennessey, šampanjaca Möet & Chandon ili Don Pérignon i niza skupih francuskih vinskih brendova, značajno podcjenjuje vrijednost njihove kompanije. 

U Tiffanyju ocjenjuju kako bi ponuda za dionice kompanije, koja sada iznosi oko 120 dolara za dionicu, trebala biti oko 140 dolara, a što je iznos postignut na burzi ove godine. Kako bi zasladili i podigli tu ponudu, u Tiffanyju nude povjerljivo dubinsko istraživanje poslovanja tog lanca trgovina nakitom. 

U ove je pregovore LVMH ušao u želji da proširi svoje poslovanje na američko tržište, ali i zbog toga što je prodaja nakita najjača po prometu u sektoru luksuznih proizvoda u ekspanziji. Prema procjenama konzultantske agencije Bain & Co, ove godine globalno bi trebala rasti po stopi od sedam posto i iznositi oko 20 milijardi dolara. 

Ova je grupa, preuzevši Bvlgari 2011. godine, ušla u poslovanje s nakitom i satovima te želi ojačati svoju najmlađu granu poslovanja koja bilježi najveći rast.

 

Krešimir Sočković