U prošloj godini 17 posto direktora dobilo otkaz

15. svibnja 2019.

Foto: Shutterstock

Broj predsjednika uprava koji su otišli dostigao je rekord od 17 posto u turbulentnoj 2018. godini, no postoji grupa direktora koja se još drži, pokazuje istraživanje o nasljeđivanju predsjednika uprava 2018 CEO Success study koju je objavio Strateg&, tvrtka za strateško savjetovanje konzultantske kuće PwC. Istraživanje je analiziralo odlaske predsjednika uprava u 2.500 najvećih svjetskih dioničkih društava tijekom posljednjih 19 godina pokazuje kako srednja vrijednost duljine obnašanja funkcije predsjednika uprave pet godina, no 19 posto svih predsjednika uprava ostaju na poziciji 10 ili više godina, bez prekida.

Unatoč poremećajima, intenzivnoj konkurenciji i revnim investitorima, srednja vrijednost duljine obnašanja funkcije u promatranoj skupini je 14 godina za dugogodišnje predsjednike uprava koji imaju i bolje rezultate, s manjom vjerojatnošću da će biti smijenjeni nego predsjednici uprava koji su kraće na funkciji. Gledano po regijama, sjevernoamerički predsjednici uprava drže značajnu marginu vjerojatnosti od 30 posto da će postati dugogodišnji predsjednici uprava, a slijede ih zapadnoeuropski s 19 posto, Japan i Brazil, Rusija i Indija s 9 posto te Kina sa 7 posto.

U 2018. godini pokazao se i porast udjela predsjednika uprava koji su smijenjeni sa svojih pozicija zbog etičkih razloga. Čak 39 posto smjenjenih direktora otišlo je zbog etičkih propusta nego financijskih razloga ili preslagivanja u upravama, što je prvi puta od kada se provodi ovo istraživanje. Godinu ranije taj udio iznosio je 26 posto. Inače smjenjivanje zbog etičkih propusta su smjene kao rezultat skandala ili nedoličnog ponašanja predsjednika uprave ili drugih zaposlenika, a primjeri uključuju prijevare, mito, zloupotrebu povlaštenih informacija, ekološke katastrofe, napuhane životopise i seksualne nesmotrenosti.

Novi i mladi predsjednici uprava ispunjavaju očekivanja manje i kraće se zadržavaju, te imaju lošije rezultate veći im je rizik od smjene nego onih koje su smjenili.

Nasljeđivanje dugogodišnjih predsjednika uprava očito je vrlo zahtjevno, kaže Per-Ola Karlsson, partner i voditelj usluga savjetovanja organizacija, o promjenama i vodstva za Strategy& na Srednjem Istoku. "Njihovi nasljednici uz lošije povrate dioničarima donose i značajno veću vjerojatnost da će biti smijenjeni od legende koju su naslijedili, kao i njihovi kolege", dodaje Karlsson.

Odlasci predsjednika uprava u 2.500 najvećih svjetskih tvrtki skočile su na rekordno visokih 17,5 posto 2018. godine, što je 3 postotna boda više od stope od 14,5 posto iz 2017. godine, a iznad standarda tijekom posljednjeg desetljeća. Broj odlazaka predsjednika uprava u 2018. godini osjetno se povećao u svim regijama osim u Kini, a uključuje i veliko povećanje u zapadnoj Europi. Najviše odlazaka od 21,9 posto dogodilo se u drugim zrelim gospodarstvima (kao što su Australija, Čile i Poljska), a gotovo jednako toliko je bilo u Brazilu, Rusiji i Indiji (21,6%). Po broju odlazaka slijedi zapadna Europa (19,8%), a najmanje ih je bilo u Sjevernoj Americi (14,7%).

Gledano po industrijama, najviše odlazaka bilo je u tvrtkama za komunikacijske usluge (24,5 %), nakon čega slijedi industrija proizvodnje sirovina (22,3 %) i energetika (19,7 %). U 2018. godini, stopa odlazaka predsjednika uprava bila je najniža u sektoru zdravstvene skrbi s 11,6 %.

Udio žena na funkciji novih predsjednika uprava bio je 4,9 posto, nešto niži od rekordnih 6 posto u 2017. godini. Međutim, od 2008. godine, koja je imala najnižu točku od 1 posto, trend je uzlazan. Za razliku od 2017. godine kad je rekordno najviši porast bio pod utjecajem porasta stope novih predsjednika uprava od 9,3 posto u SAD-u i Kanadi, najviši postotci u 2018. godini zabilježeni su u Brazilu, Rusiji, Indiji i Kini te drugim rastućim zemljama. Sektor komunalnih usluga imao je najveći udio žena na položajima predsjednika uprava s 9,5 posto, nakon čega slijede komunikacijske usluge sa 7,5 i financijske usluge sa 7,4 posto.  

P.hr/K. Sočković