e-Privredni

A+ A A-

Natječaj za dodjelu vaučera

Hrvatska gospodarska komora objavila je novi natječaj za dodjelu vaučera hrvatskim tvrtkama. Natječaj je namijenjen tvrtkama koje planiraju prijaviti projekte za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Namjena vaučera pak jest izrada prijavne dokumentacije koja podrazumijeva izradu poslovnog plana/investicijske studije, pripremu prijavnih obrazaca i/ili prikupljanje popratne dokumentacije propisane pravilnicima i natječajem koji je raspisalo nadležno tijelo.

Hrvatska gospodarska komora u 2015. izdvaja za gospodarstvenike milijun kuna izravne financijske potpore za izradu prijavne dokumentacije za EU projekte, jednom od novih usluga HGK, vaučerom Moj EU projekt.

Na natječaje se, u okviru usluge, mogu prijaviti članice HGK s najmanje jednim zaposlenim te s podmirenim poreznim obvezama i obvezama prema zaposlenicima te tvrtke koje nisu u poteškoćama, u postupku stečaja ili u procesu predstečajne nagodbe.

Uslugu izrade prijavne dokumentacije trebaju pružiti isključivo pravne osobe registrirane za savjetovanje u svezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, što znači da jedino one mogu biti prihvatljivi pružatelji usluga.

Dodatni je kriterij registracija pružatelja usluga u Bazi EU projekata poslovnih savjetnika pri HGK, gdje pružatelj usluge mora imati evidentiran najmanje jedan ugovoreni projekt.

Ovim projektom članicama se osiguravaju financijska sredstva za izradu komplicirane prijavne dokumentacije prilikom prijave na natječaje za EU fondove, ali uz to, pruža se i stručna pomoć u obliku popisa dokazano vrhunskih konzultanata za pisanje EU projekata. Taj se popis nalazi u bazi, s referencama, odnosno već ostvarenim projektima.

Hitovi: 33

400 NAJVEĆIH 2013.


RANG-LJESTVICA 400 NAJVEĆIH 2013. - "400 NAJ" PO ŽUPANIJAMA - HRVATSKO GOSPODARSTVO U 2013.


Financijska industrija 2013


BANKARSTVO
: Zatočenici statusa quo - OSIGURANJE: U rukama liberalizacije - FONDOVI: Više smirenosti i hrabrosti


Business & Lifestyle

Bonton - Aplikacije - Intervju Marinko Biškić - Šangaj (24 SATA) - Slavonski pjenušci u bojama
TEHNIKA, MODA, AUTOMOBILI, PUTOVANJA, ZDRAVLJE


Zeleni magazin

Mjesto susreta i razmjene iskustava svih onih koji primjenjuju zeleno gospodarstvo, zaštitu okoliša, održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje.

Poslovna očekivanja

POSLOVNA OČEKIVANJA 2015.
Prošlo je vrijeme parola, vrijeme je za konkretne mjere za izlazak iz krize

 Prognoze gospodarstvenika za 2015.

 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb