e-Privredni

A+ A A-

Skiper Resort postao dio tvrtke Istrian Hotels

Luksuzni hotelski kompleks Skiper Resort u Istri postao je dio tvrtke Istrian Hotels, članice holding kompanije MK Group, jedne od vodećih tvrtki u turizmu, poljoprivredi i bankarstvu. Naime, poslovodstvo austrijske kompanije HETA, zajedno s poslovodstvom tvrtke HETA Beteiligungen, potpisalo je ugovor o prodaji 100-postotnog učešća u svim tvrtkama Skiper Grupe. 

Tvrtka Istrian hotels - koja u svom portfelju posjeduje Grand Hotel&Spa kategorije četiri zvjezdice i Angella Hotel&Residence - Konaci Sunčevi vrhovi, također kategorije četiri zvjezdice na Kopaoniku, te 88 Rooms Hotel u Beogradu i Hotel Kempinski palas u Portorožu - dostavila je najbolju ponudu na međunarodnom natječaju za kupovinu tog luksuznog kompleksa na Jadranu. Tim je potezom MK Group nastavio ulaganja u cijelu regiju i njenu infrastrukturu s ciljem daljnje popularizacije turizma Istre te investitora u regiji.

“Kao jedna od vodećih hotelskih kompanija u regiji, u Istrian Hotelsu znamo koliko je važno regionalno povezivanje. Mi smo ozbiljan investitor koji u svom portfelju ima sedam hotela kategorije četiri i pet zvjezdica, a kupovinom tog prestižnog hotela na hrvatskoj obali svakako ćemo još više podignuti razinu hotelskih i ugostiteljskih usluga”, rekao je Nikola Avram, direktor grupacije hotela koje posluju u sklopu MK sustava. Dodao je kako je kupovinom prestižnog Skiper Resorta u Istri, kojem pripada i hotel Kempinski Adriatic kategorije pet zvjezdica, kao i nedavnom suradnjom s hotelskim brendom Sheraton, kompanija MK Group dodatno učvrstila poziciju na tržištu. 

Avram je naglasio kako ta akvizicija predstavlja značajan korak prema ostvarenju cilja, a to je stvaranje snažne regionalne hotelske kompanije koja će povezati biznise na najatraktivnijim lokacijama te se međusobno nadopunjavati.

Inače, kompanije Skiper Grupe nalaze se na jednom od najljepših dijelova hrvatske obale, uz samo more, s pogledom na slovensku i talijansku obalu. Posjeduju i upravljaju smještajnim i turističkim kapacitetima u Savudriji u Istri, među kojima se nalaze luksuzni hotel, neopremljene luksuzne vile i apartmani te opremljeni apartmani srednje i više klase. 

U sklopu Skiper Resorta nalazi se i rezidencija Kempinski koja u ponudi ima 22 luksuzne vile. Svaka od tih vila ima bazen i prostrano dvorište s dosta vegetacije što gostima pruža privatnost. Osim smještajnog kapaciteta, u sklopu turističkog kompleksa nalaze se privatna plaža, luksuzni spa centar i teren za golf sa 18 rupa te ostali sportsko-rekreativni sadržaji. 

                                                                                                                                    Sanja Plješa

 

Hitovi: 80

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb