e-Privredni

A+ A A-

Cammeo od kolovoza u Ljubljani

Cammeo Grupa započinje s uslugom taksija u slovenskom glavnom gradu Ljubljani. Upravo Slovenija je prije tri godine liberalizirala svoje taksi tržište.

"U Sloveniju dolazimo s više od 100 automobila i zaposlit ćemo 220 ljudi od prvog dana. Pripreme smo već odradili, sljedeći korak su zapošljavanja, a prve vožnje se mogu očekivati početkom kolovoza. Drago mi je što smo već dobili brojnu podršku, a moram priznati i da sam pomalo iznenađen lakoćom početka poslovanja u Sloveniji – od početne papirologije do prve vožnje proći će tek koji mjesec", izjavio je generalni direktor Cammeo Grupe Vladimir Minovski.

Tom prilikom osvrnuo se i na proces liberalizacije taksi tržišta u Hrvatskoj, odnosno mogućnosti koje taj proces otvara. "Već se godinama zalažemo za veći broj dozvola i manju birokraciju u Hrvatskoj, ali promjene idu vrlo sporo. Cammeo, kao i drugi domaći taksi prijevoznici, bi prema našim procijenama nakon liberalizacije otvorili gotovo 5000 novih radnih mjesta i investirali stotine milijuna kuna u širenje tržišta. Ipak, tržište je još uvijek zatvoreno i broj dozvola ograničen pa smo odlučili proširiti svoje poslovanje van granica Hrvatske", istaknuo je. 

U Sloveniju ćemo, dodao je, u prvoj fazi dolaska uložiti tri milijuna eura dok će cjelokupna investicija u trogodišnjem razdoblju iznositi pet milijuna eura. "Osim Ljubljane, u planu su nam i drugi slovenski gradovi. Cammeo je financijski, operativno i logistički spreman širiti se na sva tržišta koja su dovoljno liberalizirana", zaključio je Minovski.

Hitovi: 75

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb