e-Privredni

A+ A A-

Za bolju vodoopskrbu 108,7 milijuna kuna

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, gradonačelnik Osijeka, načelnici općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo i Šodolovci te direktor komunalnog poduzeća Vodovod Osijek potpisali su ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava, ugovore o sufinanciranju te ugovore o partnerstvu za infrastrukturni projekt iz područja voda Regionalni vodoopskrbni sustav Osijek.

Ukupna procijenjena vrijednost ovog projekta je 108.748.750 kuna (s PDV-om), dok je ukupan iznos prihvatljivih troškova projekta 86.999.000 kuna (bez PDV-a) s time da će konačan iznos vrijednosti cijelog projekta biti poznat tek nakon provedbe svih postupaka nabave i nakon završetka projekta. 

Europska unija sufinancira ovaj projekt s gotovo 75 posto ili sa 65.066.268 kuna.

Projekt regionalnog vodoopskrbnog sustava Osijek ima za cilj unapređenje u području vodoopskrbe i pripremi pitke vode na području Grada Osijeka, te u općinama Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo i Šodolovci.

Provedba projekta započet će ove godine, a planirani završetak očekuje se 2018. godine.

Dovršenjem ovog projekta postići će se, uz bolju i sigurniju vodoopskrbu za korisnike, povećanje priključenosti na sustav javne vodoopskrbe do gotovo 99 posto na cijelom području obuhvata projekta. 

Time će se pridonijeti boljem zdravlju i kvaliteti života stanovništva, ali i očuvanju okoliša, poboljšanju uvjeta za turistički razvoj na širem području Osijeka te usklađivanju vodnog gospodarstva na području aglomeracije s domaćim i EU propisima.

Hitovi: 43

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb