e-Privredni

FOTOGALERIJA: Poslovna očekivanja 2015. / GN 2014.

A+ A A-

Projekt obrade teških ostataka

S ciljem osiguranja stručne podrške vlastitom timu u upravljanju projektom obrade teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka, Ina je potpisala ugovor s međunarodnom konzultantskom tvrtkom Neste Jacobs, koja je specijalizirana za upravljanje velikim industrijskim i tehnološkim projektima.

Neste Jacobs će Ininom timu pružati podršku u pitanjima razvoja i vođenja projekta te nabavnim procesima vezanima za tehnologiju postrojenja.

Inin izvršni direktor za Rafinerije i marketing Bengt Oldsberg, izjavio je kako suradnja s tvrtkom Neste Jacobs predstavlja još jedan korak naprijed u Ininim pripremnim aktivnostima za izgradnju postrojenja za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka. "Formirali smo i poseban organizacijski tim koji se bavi ovim ulaganjem, već imamo niz pokrenutih nabavnih procesa, a započele su i pripreme na lokaciji gdje bi trebalo biti izgrađeno postrojenje", kazao je. 

Postrojenje za obradu teških ostataka predstavlja planirani cilj daljnjeg razvoja riječke rafinerije kako bi se osiguralo povećanje udjela proizvodnje visokokvalitetnih (bijelih) proizvoda uz istovremenu obustavu proizvodnje i uporabe teškog loživog ulja s visokim udjelom sumpora što bi rafineriji donijelo potrebnu konkurentnost i održivost poslovanja.

Ulaganje je procijenjeno na 400 milijuna dolara.

Hitovi: 34

400 NAJVEĆIH 2013.


RANG-LJESTVICA 400 NAJVEĆIH 2013. - "400 NAJ" PO ŽUPANIJAMA - HRVATSKO GOSPODARSTVO U 2013.


Financijska industrija 2013


BANKARSTVO
: Zatočenici statusa quo - OSIGURANJE: U rukama liberalizacije - FONDOVI: Više smirenosti i hrabrosti


Business & Lifestyle

Bonton - Aplikacije - Intervju Marinko Biškić - Šangaj (24 SATA) - Slavonski pjenušci u bojama
TEHNIKA, MODA, AUTOMOBILI, PUTOVANJA, ZDRAVLJE


Zeleni magazin

Mjesto susreta i razmjene iskustava svih onih koji primjenjuju zeleno gospodarstvo, zaštitu okoliša, održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje.

Poslovna očekivanja

POSLOVNA OČEKIVANJA 2015.
Prošlo je vrijeme parola, vrijeme je za konkretne mjere za izlazak iz krize

 Prognoze gospodarstvenika za 2015.

 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb