e-Privredni

A+ A A-

ABB: Sljedeća etapa strategije

ABB je početkom listopada pokrenuo novu, treću etapu svoje strategije tzv. Next Level koja će stvoriti dodanu vrijednosti za klijente i dioničare. Temeljni elementi strategije uključuju: preoblikovanje ABB-ovih divizija u četiri vodeće poslovne jedinice na tržištu, uključujući i kontinuiranu transformaciju divizije Elektroenergetske mreže u vlasništvu ABB-a; realizaciju ABB-ovog punog digitalnog potencijala; unapređenje operativnog programa za izvrsnost i usavršavanje; i jačanje ABB-ova brenda.

"U posljednje dvije godine, ABB je postao brži, usmjereniji i učinkovitiji. Neprestano smo poboljšavali našu maržu i dodatno ojačali priljev novca. U trećoj etapi naše strategije Next Level, nadograđujemo uspješnu transformaciju i jačamo svoju poziciju vodeće tehnološke tvrtke i globalnog digitalnog prvaka. Uz naša četiri pojednostavljena segmenta poslovanja koji su vodeći na tržištu, u kombinaciji s 'ABB Ability', jače smo se usmjerili na kupce i postali fleksibilniji kako bi zadovoljili potrebe naših kupaca u vrijeme energetske tranzicije i Četvrte industrijske revolucije“, rekao je ABB-ov glavni izvršni direktor Ulrich Spiesshofer.

ABB postavlja novu organizacijsku strukturu s četiri vodeće divizije na tržištu: Srednji i niski napon, Robotika i elektromotorni pogoni, Industrijska automatizacija i Elektroenergetske mreže, koje stupaju na snagu 1. siječnja 2017. Divizije će biti ojačane kao poslovne jedinice unutar ABB-a, što će se očitovati u poboljšanju njihovih performansi i modela naknada s naglaskom na individualne obveze i odgovornosti. 

ABB je također najavio dugoročno strateško partnerstvo s Microsoftom, najvećom svjetskom softverskom kompanijom, radi razvoja nove generacije digitalnih rješenja na integriranoj oblačnoj platformi. Kupci će imati koristi od jedinstvene kombinacije ABB-ove duboke znanja u domenama i opsežnog portfelja industrijskih rješenja i Microsoft Azure inteligentnog oblaka, kao i B2B inženjerskih kompetencija. Zajedno, partneri će pokretati digitalnu transformaciju u klijentskim segmentima diljem ABB-ova poslovanja, kao što su robotika, pomorstvo i e-mobilnost.

Hitovi: 17

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb