e-Privredni

A+ A A-

Ekonomski pojmovi na jednostavan i razumljiv način

Što je inflacija a što deflacija, koja je razlika između dioničkog društva i društva s ograničenom odgovornošću, samo su neki od 425 ekonomskih pojmova obrađenih u Financijskom rječniku koji je pripremila studentska udruga Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Financijski klub te tvrtka Bisnode Hrvatska.

Rječnik je tematski podijeljen u osam cjelina - na osnovne pojmove, financijske pojmove, institucije, marketing, poreze i doprinose, poslovanje, pravne pojmove te računovodstvo. Svi najvažniji ekonomski pojmovi objašnjeni su na jednostavan i razumljiv način.

"Financijski rječnik je rezultat višemjesečnog rada, a ima za cilj dati doprinos promicanju znanja iz područja ekonomije, ali i poticati obrazovanje poduzetnika, što je i u skladu sa strateškim ciljevima Ministarstva poduzetništva i obrta za razvoj poduzetništva u Republici Hrvatskoj za period 2013.-2020", kaže Antonija Hajdinjak, studentica smjera Marketing te članica projektnog tima Financijski rječnik, pojašnjavajući kako su članovi Financijskoga kluba prikupili i definirali sve financijske pojmove, dok su studenti smjera Marketing iste "preveli" kako bi bili jasni i razumljivi.

"Financijski rječnik pisan je tako da ga mogu razumjeti sve osobe, pa i one koje nemaju završen ekonomski studij, a susreću se s ekonomskim pojmovima svakodnevno", ističe Marko Božac, voditelj tima i član predsjedništva Financijskoga kluba, udruge koja će ove akademske godine proslaviti 10. obljetnicu postojanja. Božac ističe kako je osnovna misija Kluba okupljati studente sličnih interesa te one koji žele proširiti svoje znanje izvan okvira gradiva koje se podučava na fakultetu, a projekt Financijskog rječnika upravo je to i omogućio.

Dekan Ekonomskog fakulteta Lajoš Žager istaknuo je kako Fakultet podržava projekte studentskih udruga te je posebno pohvalio inicijativu izrade Financijskoga rječnika.

Rječnik je besplatan, i svi koji su zainteresirani mogu se javiti udruzi Financijski klub kako bi dobili vlastiti primjerak.                                                                                                                                                                                                                                                              (PV/I.G.) 22.10.2014.

Hitovi: 40

400 NAJVEĆIH 2013.


RANG-LJESTVICA 400 NAJVEĆIH 2013. - "400 NAJ" PO ŽUPANIJAMA - HRVATSKO GOSPODARSTVO U 2013.


Financijska industrija 2013


BANKARSTVO
: Zatočenici statusa quo - OSIGURANJE: U rukama liberalizacije - FONDOVI: Više smirenosti i hrabrosti


Business & Lifestyle

Bonton - Aplikacije - Intervju Marinko Biškić - Šangaj (24 SATA) - Slavonski pjenušci u bojama
TEHNIKA, MODA, AUTOMOBILI, PUTOVANJA, ZDRAVLJE


Zeleni magazin

Mjesto susreta i razmjene iskustava svih onih koji primjenjuju zeleno gospodarstvo, zaštitu okoliša, održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje.

Poslovna očekivanja

POSLOVNA OČEKIVANJA 2014.
Stisak krize ne popušta, ipak se od 2014. očekuje da bude bolja

 Prognoze gospodarstvenika za 2014.

 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb