e-Privredni

FOTOGALERIJA: ZBF 2018

A+ A A-

Pokreće se hrvatski eHealth Ecosystem

Konferencija digitalne medicine Budućnost je sada, koja se održava 7. travnja u Zagrebu, okupit će četiristotinjak sudionika, lidere razvojnih procesa iz područja digitalne medicine iz regije i Europe, a na konferenciji će sudjelovati svi sudionici u procesu - od zdravstvenih i IT tvrtki, državne i lokalne administracije, liječnika, osiguravatelja, start-up tvrtki te malih i srednjih tvrtke koje se bave zdravstvom i pružanjem raznih usluga u zdravstvenom sustavu.

Ključne teme konferencije, najavljuje u ime organizatora HIT konferencije Irina Čulinović, bit će najnoviji dosezi, mogućnosti i inicijative implementacije e-kartona, registara pacijenata i plaćanja po učinku (Value Based Healthcare). 

Konferencija će se baviti i ostalim temama iz područja zdravstva, fokusirana na projekte u digitalizaciji medicine koje donose opipljivu korist za pacijenta. Start-up tvrtke specijalizirane u zdravstvu predstavit će svoje inovacije uz osigurana edukacijska i informativna predavanja, podršku stručnjaka te vlastitu promociju i mogućnost prezentiranja poslovnih modela potencijalnim investitorima 

Europski zdravstveni ekosustav ECHAlliance Ecosystem, konferenciju Budućnost je sada izabrao je za predstavljanje svoga programa za Hrvatsku, kao platforme putem koje će se prezentirati namjera ove grupacije za osnivanje hrvatskog ogranka i izlaganje ciljeva te općenite uloge i važnosti ove asocijacije za sve zemlje u kojima djeluje diljem Europe i šire.

Riječ je o trajnoj multitasking grupi posvećenoj zajedničkom radu na području neke regije ili zemlje s ciljem poboljšanja kvalitete zdravstvenog stanja i dobrobiti građana, učinkovitosti i održivosti sustava i generiranja rasta poslovnih aktivnosti i radnih mjesta.

Ciljevi ECHAlliance Ecosystema su poboljšanje uvjeta rada profesionalaca zdravstvene i socijalne skrbi, hvatanje u koštac s demografskim promjenama, kroničnim bolestima, koordinacije skrbi, prevencije i promicanja zdravlja ljudi, ubrzanje usvajanja inovativnih rješenja, osiguranje održivosti sustava zdravstvene i socijalne skrbi, povećanje učinkovitosti i identifikacije inovativnih financijskih i poslovnih modela, poticanje suradnje među sektorima i promicanje stvaranja i korištenja rješenja temeljenih na dokazima, podrška razvoju poslovanja, poduzetništva i stvaranje novih radnih mjesta. 

Od 2011. godine, ECHAlliance je razvio, uz potporu Europske komisije, metodologiju i pristup o tome kako postaviti i upravljati ekosustavima na više od 25 lokacija.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb