e-Privredni

FOTOGALERIJA: ZBF 2018

A+ A A-

Petar Dragić izabran za predsjednika Udruženja davatelja taksi usluga HGK

Na plenarnoj sjednici Udruženja davatelja taksi usluga pri HGK za predsjednika Udruženja izabran je izvršni direktor Cammeo Grupe Petar Dragić, a za zamjenike predsjednika izabrani su Vjekoslav Marjanović iz tvrtke Eko prijevoz te Marijan Sokačić iz tvrtke M.A.I.R. Za poslovnu tajnicu Udruženja izabrana je samostalna savjetnica Sektora za promet i veze HGK Ljubica Herceg.   

"Minulih godina taksisti nisu imali svoje krovno udruženje koje bi se brinulo o njihovim interesima, stoga zahvaljujemo HGK na osnivanju Udruženja čiji značaj potvrđuje i velik odaziv i interes njegovih članica", kazao je novoizabrani predsjednik. 

"Pred nama je značajan posao, očekuju nas izmjene i dopune Zakona o javnom cestovnom prijevozu, uređenje branše po svim pitanjima, rješavanje situacije s ilegalnim prijevozom, a ponajviše vraćanje digniteta ovoj djelatnosti i poslu taksista", istaknuo je Dragić dodajući da se od svih zainteresiranih članica očekuje da pridonesu radu za dobrobit ove branše.  

"Promjene koje su se dogodile na taksi-tržištu u posljednjih 10 godina, a posebice u posljednje dvije do tri godine, potaknule su na inicijativu za osnivanje Udruženja davatelja taksi usluga pri HGK", istaknuo je direktor Sektora za promet i veze HGK Dario Soldo te dodao da ova djelatnost obuhvaća 517 tvrtki, od kojih je 168 predalo godišnje financijsko izvješće, a koje ostvaruju 118 milijuna kuna prihoda te su u 2015. godini zapošljavale 890 djelatnika. 

U Vijeće Udruženja izabrane su tvrtke Cammeo Grupa, Eko prijevoz, M.A.I.R., Vitello, Parlov taxi, Vinkovački taxi, Pametno putovanje, Transbook, Udruženje autotaksi prijevoznika grada Dubrovnika, Taxi Brač i Taxi Varaždin.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb