e-Privredni

FOTOGALERIJA: Poslovna očekivanja 2015. / GN 2014.

A+ A A-

Poštanske usluge u padu

Na tržištu poštanskih usluga u Hrvatskoj u četvrtom tromjesečju 2012. godine ostvareno je 88.3 milijuna poštanskih usluga što je za približno osam posto više u odnosu na prethodno tromjesečje, ali i za oko četiri posto manje u odnosu na isto razdoblje u 2011. godini.

Od ukupnog broja ostvarenih usluga približno 53 posto činile su univerzalne usluge, a ostatak ostale poštanske usluge. U odnosu na ukupan broj usluga na tržištu udjel univerzalnih usluga se u zadnjem tromjesečju smanjio za tri posto. U unutarnjem prometu ostvareno je 94 posto svih poštanskih usluga, a ostatak u međunarodnom te se omjer nije mijenjao u odnosu na prethodno razdoblje.

Na tržištu poštanskih usluga Hrvatska pošta je s 61,3 milijuna ostvarenih usluga imala udjel od 69,5 posto što je povećanje za približno tri posto u odnosu na prethodno tromjesečje.

Tijekom četvrtog tromjesečja na tržištu se pojavio jedan novi davatelj poštanskih usluga pa ih je na kraju godine bilo ukupno 21, prema izvješću Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije.

(PV)
28. veljače 2013.

400 NAJVEĆIH 2013.


RANG-LJESTVICA 400 NAJVEĆIH 2013. - "400 NAJ" PO ŽUPANIJAMA - HRVATSKO GOSPODARSTVO U 2013.


Financijska industrija 2013


BANKARSTVO
: Zatočenici statusa quo - OSIGURANJE: U rukama liberalizacije - FONDOVI: Više smirenosti i hrabrosti


Business & Lifestyle

Bonton - Aplikacije - Intervju Marinko Biškić - Šangaj (24 SATA) - Slavonski pjenušci u bojama
TEHNIKA, MODA, AUTOMOBILI, PUTOVANJA, ZDRAVLJE


Zeleni magazin

Mjesto susreta i razmjene iskustava svih onih koji primjenjuju zeleno gospodarstvo, zaštitu okoliša, održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje.

Poslovna očekivanja

POSLOVNA OČEKIVANJA 2015.
Prošlo je vrijeme parola, vrijeme je za konkretne mjere za izlazak iz krize

 Prognoze gospodarstvenika za 2015.

 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb