e-Privredni

A+ A A-

U idućoj godini 2,5 puta više dozvola za strane radnike

Hrvatska bi u idućoj godini mogla zaposliti najveći broj stranih radnika. Naime, predložena kvota iznosi 29.000 radnih dozvola, od čega bi za novo zapošljavanje išlo 17.810. Produžilo bi se 9000 već izdanih dozvola,1940 dozvola bilo bi za sezonsko zapošljavanje, od čega 1400 za radna mjesta u turizmu i 540 za zapošljavanje u poljoprivredi. Inače, za ovu godinu, ukupna kvota za zapošljavanje stranaca bila je 7026 radnih dozvola, kojima treba pridodati i 1800 dozvola koje se produžuju. U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava kažu kako je brojka od 29.000 radnih dozvola samo prijedlog koji je upućen nadležnim tijelima na davanje mišljenje. “Ovaj prijedlog odluke rezultat je zaprimljenih prijedloga resornih ministarstava, predstavnika poslodavaca i komorskih udruženja te analize postojeće strukture nezaposlenih osoba i osoba raspoloživih za rad. Naime, svjesni smo činjenice da u određenim djelatnostima nedostaje radne snage te slijedom toga kontinuirano provodimo niz aktivnosti kako bi se ti problemi otklonili ili ublažili. Rastom gospodarstva najveći nedostatak radne snage je uočen u djelatnostima graditeljstva, brodogradnje te turizma i ugostiteljstva”, stoji u odgovoru iz Ministarstva rada i mirovinskoga sustava u kojem navode kako je njihov cilj ponajprije aktivirati domaću radnu snagu za što su osigurali oko 145 milijuna kuna namijenjenih mjerama obrazovanja nezaposlenih osoba za deficitarna zanimanja. “Također smo se i ostalim mjerama aktivne politike zapošljavanja usmjerili na aktivaciju nezaposlenih osoba. Pri tome posebno izdvajamo mjeru osposobljavanja na radnom mjestu kojom se žele osposobiti nezaposlene osobe za stjecanje potrebnih znanja i vještina za obavljanje poslova određenog radnog mjesta. Za sve mjere aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini izdvojeno je više od 1,5 milijardi kuna”, ističu u resornom ministarstvu.

Potrebna je reforma obrazovnog sustava

“Građevinski sektor u zadnjih nekoliko godina pokazuje znakove oporavka, raste broj izdanih građevinskih dozvola i predviđenih vrijednosti radova, ali u branši kronično nedostaje kvalificirane radne snage i zato u Hrvatskoj gospodarskoj komori podržavamo povećanje kvota za uvoz radnika iz inozemstva”, rekla je potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj komentirajući prijedlog prema kojem se u idućoj godini planira zaposliti 2,5 puta više novih stranih radnika nego što ih je bilo zaposleno u ovoj godini. Najveći broj radnika, ako se prijedlog usvoji, bit će na raspolaganju građevinskim tvrtkama koje će moći angažirati 12.170 stranaca i to najviše tesara i zidara, a potom montera, betoniraca, kao i ostalih zanimanja u graditeljstvu. “Kvote za uvoz radne snage samo su vatrogasna mjera koja građevinarima treba omogućiti realizaciju već ugovorenih projekata, dok dugoročno moramo razmišljati o reformi obrazovnog sustava”, smatra Mirjana Čagalj ističući kako HGK upravo na tome radi u suradnji s nadležnim institucijama zagovarajući uvođenje dualnog strukovnog obrazovanja koje će obrazovni sustav uskladiti s potrebama naših gospodarstvenika. Po tom modelu tvrtke bi odlučivale koja su im zanimanja potrebna i u kojem broju, a onda bi u suradnji sa školama dogovarale upis potrebnog broja učenika. Učenici bi tijekom školovanja pola vremena provodili na praksi u tvrtkama, stječući relevantna znanja i vještine, tako da bi odmah po završetku školovanja bili spremni za rad. U međuvremenu bi dobivali određenu financijsku naknadu za odrađenu praksu što bi ih pak trebalo potaknuti na upis deficitarnih zanimanja. Važno je istaknuti i povećanje plaća u tom sektoru kako bi se spriječio odljev radnika u inozemstvo. Trenutačno je prosjek plaća u građevini oko 4500 kuna, a trebao bi narasti barem na 7000 kako bismo bili konkurentni inozemnim tržištima kamo odlazi hrvatska radna snaga.

“Također treba staviti naglasak na prekvalifikaciju i cjeloživotno obrazovanje jer trenutačno imamo poprilično velik broj nezaposlenih, pa je na prvi pogled paradoksalno da moramo uvoziti radnike koji nisu osposobljeni za novu vrstu tehnologija koje se danas primjenjuju”, smatra Mirjana Čagalj dodavši kako ti procesi nisu jednostavni te da će trebati vremena dok se provedu u praksi.

Nužne su reforme za dugoročno rješenje

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca zadovoljni su predloženom kvotom i razumijevanjem za problem nedostatka radne snage koju je iskazalo resorno ministarstvo, no također su ponovili dvije ključne stvari na koje upozoravaju već nekoliko godina.

“Za dugoročno rješenje problema nužno je provesti sveobuhvatnu reformu obrazovanja koja je ključna za restrukturiranje cijelog sustava koji bi trebao pratiti potrebe gospodarstva i shodno tome prilagoditi obrazovne programe jer se jedino na taj način nedostatak radne snage može riješiti kroz zapošljavanje domaćih radnika”, istaknuli su u HUP-u navodeći također kako sadašnji kvotni sustav nije nikakvo trajno rješenje te da on predstavlja vatrogasnu mjeru kojom se pokušava premostiti problem nedostatka kvalificirane radne snage. Uz reformu obrazovanja, trebalo bi provesti i niz mjera koje će u narednim godinama omogućiti da se potrebe za radnom snagom zadovoljavaju zapošljavanjem domaćih radnika.

Zapošljavanje stranaca po potrebi

Hrvatska obrtnička komora smatra kako problem nedostatka radne snage prvenstveno treba rješavati osposobljavanjem raspoloživih a nezaposlenih radnika iz Hrvatske.

“HOK je predložio i da se razmotre izmjene u načinu na koji se uređuje zapošljavanje stranaca i to na način da se zapošljavanje omogući po potrebi. Poslodavac bi imao obvezu prijaviti potrebu za radnicima određenog zanimanja Hrvatskom zavodu za zapošljavanje čija je obveza pronaći te radnike u kratkom roku. Ako se ne pronađe odgovarajući radnik, poslodavac bi dobio dozvolu za zapošljavanje stranca na godinu dana. Takav postupak bio bi jednostavniji i omogućio bi brže rješavanje problema za poslodavca te nesmetano poslovanje”, smatraju u Hrvatskoj obrtničkoj komori navodeći kako bi takvim rješenjem Hrvatski zavod za zapošljavanje dobio točne informacije o nedostajućim zanimanjima za koja treba provesti mjere osposobljavanja evidentiranih nezaposlenih osoba. Po isteku roka na koji je poslodavcu odobreno zapošljavanje omogućilo bi mu se zapošljavanje osposobljenog domaćeg radnika ili bi mu se produžila dozvola za stranca ako se osposobljavanjem ne osposobi dovoljan broj radnika za potrebe poslodavaca. Kad je pak riječ o kvotama za iduću godinu u HOK-u podržavaju prijedlog povećanih kvota u sektoru graditeljstva, kao i u sektoru prometa. Navode kako je u graditeljstvu potrebno predvidjeti i kvote za inženjere građevinarstva i građevinske tehničare, čiji nedostatak predstavlja problem obrtnicima u ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti, propisanih Zakonom o gradnji.

“U sektoru ugostiteljstva procjenjujemo da predložena kvota, unatoč povećanju u odnosu na kvote u 2017. godini i to osobito za sezonske radnike, ipak neće biti zadovoljavajuća. Zadnjih se godina pokazuje veliki nedostatak konobara, kuhara te pomoćnih kuhara i kuhara majstora. Potražnja za ovim zanimanjima nije samo sezonskog karaktera, a uopće nisu uvrštena u kvote za strance”, upozoravaju u krovnoj organizaciji hrvatskih obrtnika. 

Ilijana Grgić

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb