e-Privredni

A+ A A-

Počinju pretprijave za STEM Games

Pretprijave za STEM Games - međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu, koje su nedavno započele, traju do 25. ožujka. Potom fakulteti do 8. travnja odabiru svoje predstavnike među prijavljenima. Ovo događanje održava se po prvi puta u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja. Više od tisuću natjecatelja STEM Gamesa očekuje natjecanja u znanju i sportu te edukativni i zabavni program. 

Studenti se na STEM Gamesima mogu natjecati u sportu i u znanju. Natjecanje iz znanja odvijat će se u četiri STEM Arene - svaka arena suočit će natjecatelje sa zadatkom iz jednog od područja STEM-a. K tomu, svaka arena imat će podtemu povezanu s generalnom temom. 

Generalna tema STEM Gamesa 2018 je NextGen Society kojom se pred natjecatelje stavlja izazov promišljanja o svemu što budućnost i razvoj tehnologije donosi i na koji će način tehnološki napredak promijeniti društvo u kojem živimo.

U sportskom natjecanju, studenti će imati priliku braniti boje svog fakulteta u jednoj od devet sportskih disciplina (futsal, košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, stolni tenis, veslanje, kros, šah). Za opuštanje od natjecateljskog dijela očekuje vas  zabavni program. Kako biste se upoznali što bolje sa stanjem znanosti, inženjerstva i poduzetništva STEM zajednice, unutar edukativnog dijela programa očekuju vas predavanja, radionice i demonstracije projekata. Za podršku projektu i sigurnost natjecatelja brine Croatia osiguranje.

Luka Fućek, osnivač STEMI-ja, dao je svoju podršku STEM Gamesima i pozvao studente da se prijave. "Kako bolje podići razinu suradnje studenata ovog dijela Europe nego upoznavanjem kolega iz srodnih područja te formiranjem interdisciplinarnih natjecateljskih timova koji su čvrsta osnova za razvoj budućih projekata. Naravno, ništa ne bi imalo smisla bez sportskih natjecanja i dobre zabave! Više od 1000 studenata na jednom mjestu. Svi prisutni kako bi se natjecali, stvarali i dobro proveli. Definitivno mjesto na kojem bi se volio naći kao student", izjavio je. 

Vedranu Miholić, direktoricu prodaje u CROZ-u i jednu od istaknutijih žena u STEM području u Hrvatskoj, oduševila je ideja i koncept STEM Gamesa. "Iznimno me raduje događaj koji će potaknuti studente da u ugodnom okruženju zajedno bruse suradnju i nove načine razmišljanja. Vjerujem kako ćemo u godinama koje dolaze slušati o sjajnim uspješnim pričama koje su rezultat upravo ideja nastalih na STEM Gamesima ili tvrtki koje su nastale jer su se ljudi upoznali kroz (e)sportske aktivnosti u Poreču", istaknula je Vedrana Miholić.

Prijaviti se može na službenoj web stranici, a više o STEM Gamesima moguće je doznati i na Facebook stranici.

 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb