e-Privredni

A+ A A-

Ponude za elektroničku naplatu cestarine

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture otvorene su financijske ponude u procesu odabira izvođača Studije sustava elektroničke naplate cestarina. Sukladno propozicijama natječaja, ukupno su pristigle četiri tehničke i financijske ponude. Točnije, pristigla je ponuda zajednice ponuditelja Ernst & Young savjetovanje Hrvatska i Ernst & Young GmbH Njemačka. Nadalje, pristigla su ponude od MultiContract Consulting-a iz Madžarske, IDOM Consulting-a iz Španjolske i ponuditelja CGI Czech Republic iz Češke Republike.

Nakon završene ocjene tehničkih ponuda u kojima je utvrđeno da dva ponuđača zadovoljavaju tehničke uvjete, povjerenstvo je provelo drugi krug u kojem je izvršeno javno otvaranje financijskih ponuda zajednice ponuditelja Ernst & Young savjetovanje Hrvatska i Ernst & Young GmbH Njemačka i ponuditelja IDOM Consulting iz Španjolske. Oba ponuđača su ponudila projektne timove formirane od domaćih i stranih stručnjaka, navodi se u priopćenju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Vrijednost financijske ponude zajednice ponuditelja Ernst & Young savjetovanje Hrvatska i Ernst & Young GmbH Njemačka iznosi 1,124.080 eura, a ponuditelja IDOM Consulting, Engineering, Architecture SAU iz Španjolske 875.526.43 eura.

Procedura odabira savjetnika provodi se uz suglasnost Svjetske banke i sukladno proceduri (QCBS - Quality and Cost Based Selection) vrednovanja koja se sastoji od osam koraka. Konačni odabir savjetnika za izradu Studije sustava elektroničke naplate cestarina, koji se provodi u sklopu Projekta modernizacije i restrukturiranja cestovnog sektora Republike Hrvatske, očekuje se početkom srpnja. (PV)

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb