e-Privredni

FOTOGALERIJA: ZBF 2018

A+ A A-

TRCZ Grupa ostvarila rast od 20 posto

TRCZ Grupa je u 2012. godini ostvarila prihod od 133 milijuna kuna poslovanjem u segmentima prodaje (prodano je više od 1500 rabljenih vozila), održavanja i upravljanja voznim parkovima te uslugama rent-a-cara. Time je ostvaren rast prihoda od 19,8 posto te rast prodaje vozila od 2,8 posto u odnosu na 2011. godinu.

Stipe Miličević, predsjednik Uprave TRCZ Grupe, ističe kako je iza njih poslovna godina koja je rezultirala značajnim rastom. „Ulaskom u segmente rent-a-cara, upravljanja voznim parkovima te održavanja, uspjeli smo Grupu dodatno pozicionirati kao jednu od vodećih u auto branši. Ušli smo u nove segmente gdje koristimo postojeću konsolidaciju tržišta kako bismo zauzeli što bolju poziciju. Jasna strategija rasta i spremnost na preuzimanje određenog rizika u ovom turbulentnom vremenu, tajna su našeg uspjeha u protekloj godini i formula budućih postignuća“, kaže Miličević.

TRCZ Grupa je krajem prošle godine, u razdoblju od rujna do prosinca provela veliko istraživanje na uzorku od 500 kupaca. Istraživanje je pokazalo da kupce najviše zanimaju vozila između jedne i tri godine starosti. Prosječna vrijednost vozila kretala se do 80.000 kuna, a njihova prijeđena kilometraža iznosila je između 20.000 i 85.000 kilometara.

TRCZ Automobili d.o.o. osnovan je 1992. godine, a danas posluje na pet lokacija u Hrvatskoj: tri u Zagrebu te po jednoj u Splitu i Rijeci. Početkom 2010. godine TRCZ Grupa je započela sa servisnom djelatnošću, a 2012. godine osnovana je zasebna kompanija TRCZ autoservis koje pruža usluge servisiranja i održavanja automobila. 2011. godine TRCZ grupa osnovala je društvo Autoflota, koje se bavi upravljanjem voznim parkovima, dok je društvo Auto classem, osnovano u siječnju 2012. godine i bavi se rent-a-car poslovanjem pod brand nazivom FLEET. U sklopu Grupe posluje i Centar Suzuki Zapad. TRCZ Grupa trenutačno zapošljava stotinjak radnika.

(PV)
4. ožujka 2013.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb