e-Privredni

A+ A A-

Bespovratna sredstva za izradu i redizajn mrežnih stranica

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta nedavno objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga WWW vaučeri za MSP-ove. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima kojima će bespovratna sredstva biti dodijeljena u obliku vaučera. Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se izrada i redizajn mrežnih stranica te nabava mrežnih rješenja u području e-commerce i m-commerce. 

Ovim pozivom mala i srednja poduzeća potiču se na primjenu i poboljšanje mrežnih rješenja u prezentiranju i prodaji njihovih proizvoda i usluga. Svrha poziva jest jačanje tržišne pozicije i povećanje konkurentnosti MSP-ova poboljšanom primjenom mrežnih marketinških rješenja u svrhu poboljšanja njihove prisutnosti na tržištu te vidljivosti njihovih proizvoda i usluga, kao i podrška razvoju informacijskog društva u Hrvatskoj.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 13. kolovoza 2018. do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava, u ukupnoj vrijednosti od 15,2 milijuna kuna. Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Najniži iznos potpore, odnosno najniža vrijednost vaučera koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 15.000 kuna, a najviša 100.000 kuna. 

Intenzitet potpore ovisi o mjestu registracije pojedinog prijavitelja te se kreće od 70 posto do 85 posto prihvatljivih troškova. Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem OP Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. (PV)

 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb