e-Privredni

A+ A A-

HUP: Moramo zaustaviti egzodus radnika

 

Hrvatska je u vrlo ozbiljnoj situaciji zbog nedostatka radne snage na tržištu, a prostor za ulaganje u rast plaća isključivo iz dobiti kompanija je iscrpljen. Predložene izmjene poreznih zakona i najavljene mirovinske reforme tome neće pomoći, kažu u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Iz svih regija Hrvatske dolaze nam dramatični apeli tražeći da se poduzmu mjere i rješenja jer posla ima više nego ikad, a nema ga tko odraditi, ističe predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja. Bazen radne snage nam je prazan i kasnimo u svemu. Kada imamo kvote, nitko ne želi raditi u Hrvatskoj, a naši radnici su postali pravi primjer iseljavanja. Razumljivo je da se pitamo tko će normalan doći raditi ovamo ako se iz Hrvatske ljudi iseljavaju”, istaknula je Gordana Deranja.

Dodala je kako reformi u Hrvatskoj nema, a ovo što se najavljuje nisu reforme nego promjene. Plaće rastu na jedenju profita, a  ne investiramo i ne pratimo trendove. Otvarenjem Slovenije i Austrije dogodit će se još veći egzodus. Tržište rada u Hrvatskoj ne postoji, a u obrazovanje se ne upisuju djeca koja će raditi u našim tvornicama. Želimo kanticu vode koja neće zagasiti požar, ali će učiniti korak naprijed”, smatra Gordana Deranja.

Davor Majetić, glavni direktor HUP-a, ističe kako su porezne reforme koje su najavljene male i neučinkovite i neće promijenti problem troška poslovanja. Očekujemo da država u sljedeća tri mjeseca do Nove godine promijeni zakone kako bi se smanjili troškove poslovanja. Ako do toga ne dođe, gubit ćemo radnu snagu, gubit će se ugovori i klijenti, doći će do gubitka prihoda te stečaja, a jednako tako i manjih prihoda proračuna”, kaže Majetić.

HUP je predložio niz mjera, poput neoporezive 13. plaće, dnevnica, prijevoza i smanjenja poreznih stopa na plaće od 24 i 36 posto.

Za poslodavce je mirovinska reforma koja je tek u javnoj raspravi također problematična. “Odlazak u mirovinu sa 67 godina je u redu, no ona nije moguća za sva zanimanja. Ostanak u svijetu rada ne bi trebalo penalizirati, a potrebno je sačuvati drugi stup i pojačati ga. Jednako tako treba smanjiti transfere koji se vraćaju tvrtkama, poput novca za zapošljavanje, koji se nisu pokazali pretjerano dobrim”, dodaje Majetić.

Franjo Turek, predsjednik Uprave varaždinske metalne industrije MIV, ističe kako mu se čini da nitko ozbiljno ne shvaća potrebe za radnom snagom. Kod elementarnih nepogoda političari se odmah pojave na mjestima koje su pogodile poplave i potresi. Mi imamo elementarnu nepogodu nedostatka radne snage. Trebamo mijenjati okvir jer ovaj sustav kvota nije dobar i nije produktivan. Treba otvoriti tržište rada i dati priliku poslodavcima da se snađu sami za sebe. Limitirani smo djelovanjem politike gdje po šest mjeseci razgovaraju, pa smišljaju strategije, a onda još toliko sa svojim političkim partnerima razmatraju je li to baš oportuno u ovom trenutku”, razmišlja Turek.

Zdravko Jelčić, predsjednik Uprave požeške tvornice namještaja Spin Valis, ističe kako samo realni sektor proizvodnje i izvoza može riješiti problem zaposlenosti i rasta gospodarstva. Svjetska ekonomija nikada nije bila u boljem stanju i bilježi nisku nezaposlenost. Hrvatska je u okvirima u Europskoj uniji po udjelu BDP-a u izvozu, pokrivenosti izvozu i dodanoj vrijednosti na samome dnu”, upozorava Jelčić.

Dodao je kako iz njegove tvrtke mjesečno odlazi više od petoro ljudi. “Dignuli smo plaće za 15 posto od početka godine, smanjujemo dobitnu maržu čime si smanjujemo kreditni rejting i tako ćemo teže doći do investicije. Investitore ne možemo privući jer će oni radije otići u Bosnu nego k nama jer su troškovi i porezi manji, a radna snaga jeftinija. Izvanredna situacija želi izvanredne mjere. Želimo biti partneri Vladi da vidimo širu sliku i zajedno možemo stvoriti konkurentne izvozne proizvode", kaže Jelčić.

Krešimir Sočković

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb