e-Privredni

A+ A A-

Prijave za Zelenu žabu

Deloitte Hrvatska se već četvrtu godinu zaredom pridružuje projektu Green Frog Award, koji je krenuo 2001. na razini srednje Europe i u okviru kojeg Deloitte Srednja Europa dijeli nagradu Green Frog za najbolje izvješće o održivosti. Prošle je godine Green Frog Award 2017 osvojila Ina, pobijedivši na Deloitteovom natječaju za najbolje izvješće o održivosti u Hrvatskoj, dok je na regionalnoj razini posebno priznanje osvojilo izvješće društva AD Plastik.

Godišnji izvještaji brojnih hrvatskih tvrtki već sadrže poglavlja o društvenoj odgovornosti, odnosno održivom razvoju, nefinancijski dio izvještaja koji će u skladu s direktivom Europske unije o iznošenju nefinancijskih i drugih informacija biti obvezan za subjekte od javnog interesa s više od 500 zaposlenih, a koji je stupio na snagu 2017. godine. 

Nagrada Green Frog predstavlja izvanrednu priliku da tvrtke predstave svoju održivu praksu te načine osviještenog i aktivnog upravljanja gospodarskim, društvenim i okolišnim utjecajem. Osiguravanje održivog rasta je već dugo sastavni dio poslovanja brojnih tvrtki u srednjoj Europi. Ako je tijesno povezano sa strategijom, dugoročno vodi poslovnoj uspješnosti i poboljšanju financijskog položaja tvrtke.

Izvješća mogu podnijeti velika trgovačka društva, holdinzi, skupine ulagača, mali i srednji poduzetnici te zaklade i sveučilišta. Sva se izvješća moraju odnositi na lokalno tržište.

Prijavljene izvještaje ocijenit će neovisni stručni žiri, odgovoran za područje društvene odgovornosti odnosno održivog razvoja. Izvještaji na lokalnoj razini mogu biti na hrvatskom ili engleskom jeziku, dok izvještaji koji se kvalificiraju na regionalnu razinu moraju biti na engleskom jeziku jer ih ocjenjuje međunarodni neovisni žiri. (PV)

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb