e-Privredni

A+ A A-

Zadar među top 10 gradskih destinacija

Jedan od najpopularnijih svjetskih turističkih vodiča Lonely Planet objavio je vodič Best in Travel 2019, koji sadrži preporuke o destinacijama koje treba posjetiti u 2019. godini. Među top 10 gradskih destinacija uvršten je Zadar, koji je dobio preporuku u kategoriji gradova.

Riječ je o najvećoj svjetskoj godišnjoj kampanji Lonely Planeta u sklopu koje se, osim gradova, preporučuju zemlje i regije, ali i putovanja s najboljom vrijednošću za novac.

Komentirajući preporuku koju je dobio Zadar, Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije, rekla je kako je prošlogodišnju promotivnu kampanju vidjelo tri milijarde ljudi, a objavljeni promotivni videouraci pregledani su 10 milijuna puta. Uz to, društvene mreže zabilježile su više od milijun interakcija. "Navedeni rezultati sugeriraju kako će ovo imenovanje našu regiju, sam Zadar, ali i cijelu Hrvatsku dodatno približiti svjetskim ljubiteljima putovanja", istaknula je Mihaela Kadija.

Proces odabira najboljih destinacija i putovanja uključuje tim stručnjaka i članova Lonely Planet zajednice, koji kroz niz strogih kriterija odabiru najbolje od najboljih u različitim kategorijama. U 10 najpoželjnijih gradova u 2019. godini uvršteni su još Kopenhagen, Shēnzhèn, Novi Sad, Miami, Kathmandu, Mexico City, Dakar, Seattle i Meknès.

S.P./PV

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb