e-Privredni

A+ A A-

Veća dobit OTP Grupe

U devet mjeseci 2018. godine dobit nakon oporezivanja OTP grupe dosegla je 262,8 milijarda forinti što je rast od 17 posto na godišnjoj razini. Povećana je dobit zbog povećane zarade stranih podružnica; rezultati trećeg kvartala ukrajinske, hrvatske, srpske i crnogorske članice grupe znatno su poboljšani, ali su povećani i rezultati mađarske OTP banke koja ima rast od dva  posto na godišnjoj razini.

Rezultati poslovanja u Hrvatskoj su odlični, jer skupa sa Splitskom bankom hrvatska članica grupe ima dobit od 21 milijarde forinti u prvih devet mjeseci. 

U devet mjeseci 2018. doprinos dobiti stranih podružnica povećan je na 41 posto, s time da se udio stranih podružnica u trećem kvartalu povećan na 45 posto. Što se tiče novih članica grupe konsolidiranih u 2017. godini, Splitska banka objavila je 12,4 milijarde forinti prihoda u tri kvartala 2018. godine, dok je Vojvođanska banka objavila 2,4 milijarde forinti.

Kao rezultat toga, dobit OTP grupe u trećem kvartalu nakon oporezivanja iznosi 92,7 milijarda forinti što je rast od 17 posto godišnje te 2 posto na kvartalnoj razini, a to je najveća kvartalna usklađena dobit u njenoj povijesti.

JV/PV

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb