e-Privredni

A+ A A-

HGK vodi novoosnovanu Grupaciju za računalne igre na GamesCom, najveći svjetski sajam interaktivne zabave

ZAGREB - Pet tvrtki, članica nedavno osnovane Grupacija za računalne igre, bit će izlagači na GamesComu, najvećem svjetskom sajmu interaktivne zabave na svijetu, u Kölnu, 13.–17. kolovoza. Na hrvatskom će miništandu izlagati tvrtke Digitalna avantura d.o.o., Intercorona d.o.o., Iron Ward j.d.o.o., K.I.D. d.o.o. i Pandora studio d.o.o., na svjetskom tržištu poznatije pod brendovima Reboot, Starpoint Gemini, Ironward, Cateia Games i Gamepires.

Hrvatske tvrtke lobiraju u Europskom parlamentu poduzetništva

HGK najuspješnijim poduzetnicima omogućava  članstvo u Europskom parlamentu poduzetništva

Hrvatski poduzetnici će, u organizaciji Eurochambresa zajedno s više od 800 poduzetnika iz 45 europskih zemalja, u listopadu u Europskom parlamentu  na trećem po redu susretu „Europski parlament poduzetništva“ (EPE), lobirati za poduzetničke interese.


Hrvatska gospodarska komora će tako omogućiti da predstavnici 11 hrvatskih tvrtki iz različitih gospodarskih djelatnosti  razgovara i glasuje  o ključnim pitanjima poput internacionalizacije poslovanja, vještinama, o energetici i financiranju, a na taj način će pomoći u definiranju poslovnog dnevnog reda za novo zakonodavno razdoblje Europske unije. Rezultat ovog sastanka bit će proslijeđen šefovima država i vlada na sastanku Europskoga vijeća koji će se održati u Bruxellesu 23. listopada 2014.

Hitovi: 725

Opširnije:Hrvatske tvrtke lobiraju u Europskom parlamentu poduzetništva

Nova prilika za hrvatske vinare – objavljen natječaj za sufinanciranje promidžbe na tržištima trećih zemalja

U sklopu "Vinske omotnice" – bespovratnih sredstava EU kojima je cilj povećanje konkurentnosti hrvatskih vinara i vinogradara kroz mjere restrukturiranja i konverzije vinograda, izgradnje i opremanje vinarija te projekte marketinga i promocije vina, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je još jedan natječaj za mjeru Promidžba na tržištma trećih zemalja, koji je otvoren do 31. srpnja 2014. godine.

Korisnici ove mjere su proizvođači vina (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar, javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika Državnog proračuna, te udruge proizvođača vina i zadružni savezi (čije su članice barem tri zadruge koje se bave proizvodnjom vina). 

Svjetsko košarkaško prvenstvo u Sevilli prilika za jačanje turističke suradnje

U rujnu ove godine španjolski grad Sevilla domaćin je Svjetskog košarkaškog prvenstva na kojem nastupa i Hrvatska te su se tim povodom, na inicijativu Hrvatskog košarkaškog saveza, u Hrvatskoj gospodarskoj komori sastali su se predstavnici Organizacijskog odbora prvenstva s predstavnicima Hrvatske turističke zajednice i HGK kako bi dogovorili mogućnosti daljnje suradnje.

„Hrvatska, Španjolska i Francuska jedine su zemlje koje ove godine nastupaju na dva vrlo atraktivna svjetska prvenstva, i košarkaškom i nogometnom“, rekao je Željko Drakšić, glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza koji je također naglasio kako će i dalje činiti sve za što bolju promociju Svjetskog košarkaškog prvenstva.

Gregorio Serrano Lopez, zamjenik gradonačelnika Seville rekao je kako je prvenstvo idealna prilika za još proširenje suradnju koja bi trebala objediniti turističke, ekonomske i sportske aspekte. Osim posebne zahvale HKS-u i HGK-u na uspostavljenim poslovnim relacijama, grad Sevilla želi ovom posjetom dodatno promovirati svjetsko prvenstvo i staviti svoje resurse na raspolaganje za organizaciju poslovnih susreta s hrvatskim poduzetnicima, kako u domeni turizma, tako i na svim drugim poljima.

Direktor turističke zajednice grada Seville, Antonio Castano Junca, izrazio je zanimanje za mogućnosti dodatne promocije turizma grada Seville u Hrvatskoj. „Predstavništvo HTZ-a u Madridu kontinuirano radi na promociji Hrvatske u Španjolskoj. Otvoreni smo i za zajedničku promociju obiju destinacija kroz sve komunikacijske alate, a s obzirom na povećanje broja avionskih sjedala iz Španjolske prema Hrvatskoj očekujemo i povećanje broja gostiju u oba smjera“, rekao je predstavnik HTZ-a, Slaven Reljić, zadužen za promociju.

Nakon što je direktorica Sektora za turizam Leila Krešić-Jurić izvijestila o potencijalu domaćih tvrtku za uspostavljanjem suradnje u domeni turizma, direktorica Sektora za industriju Zoja Crnečki predstavila je mogućnosti suradnje proizvođača hrane i drugih djelatnosti koje također imaju interes za uključenjem u B2B susrete. Na obostrano zadovoljstvo, dogovoreno je kako će predstavnici Seville, u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom i predstavnikom HTZ-a u Madridu pripremiti posjet delegacije HGK i hrvatskih poduzetnika Sevilli ove jeseni te i na taj način potaknuti jačanje odnosa između dvaju zemalja.

Skupu je prisustvovao i direktor Agencije za promociju izvoza grada Seville, Eduardo Corcuera, koji je kao voditelj prethodne delegacije u Zagrebu, izrazio posebno zadovoljstvo suradnjom s HGK i HKS, apelirajući na dodatno animiranje hrvatskih navijača za odlazak u Sevillu krajem kolovoza.

Istaknuto je kako će u sklopu redovnih promotivnih aktivnosti koje organizira FIBA, u nedjelju 22. lipnja, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu biti organizirana prezentacija Svjetskog košarkaškog prvenstva kojem je domaćin grad Sevilla.

Ovo je drugi posjet španjolskog izaslanstva kojim su htjeli još jednom potvrditi ne samo spremnost na vrlo izravnu promociju ove sportske manifestacije već i spremnost da uspostave partnerstva te intenziviraju suradnju s hrvatskim gospodarstvom.

(PV)
13. lipnja 2014.

Hitovi: 1124

400 NAJVEĆIH 2012.


RANG-LJESTVICA 400 NAJVEĆIH 2012.
"400 NAJ" PO ŽUPANIJAMA
HRVATSKO GOSPODARSTVO U 2012.


Financijska industrija 2012


BANKARSTVO: Produljena recesija
OSIGURANJE: Pokazana velika otpornost
FONDOVI: Nastupa pozitivna nervoza


Business & Lifestyle

Sponzorirani magazin
Bonton - Aplikacije - Intervju Marinko Biškić - Šangaj (24 SATA) - Slavonski pjenušci u bojama
TEHNIKA, MODA, AUTOMOBILI, PUTOVANJA, ZDRAVLJE


Zeleni magazin

Mjesto susreta i razmjene iskustava svih onih koji primjenjuju zeleno gospodarstvo, zaštitu okoliša, održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje.

Poslovna očekivanja

POSLOVNA OČEKIVANJA 2014.
Stisak krize ne popušta, ipak se od 2014. očekuje da bude bolja

 Prognoze gospodarstvenika za 2014.

 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb